흰 강낭콩 돼지고기 솥밥
재료 : 돼지고기(목삼겹) 250g, 배추김치 200g, 흰 강낭콩 1컵, 쌀 1컵, 쌀뜨물 2와1/3컵
(양념장) 간장 4큰술, 고춧가루 2큰술, 생수 2큰술, 맛술 2큰술, 참기름 1큰술, 다진 마늘 1큰술,
다진 파 2큰술, 깨소금 1큰술, 물엿 1큰술
(고기김치양념) 다진 마늘 1작은술, 간장 1작은술, 참기름 1작은술, 청주 1큰술
1. 다진 김치와 목살에 간장 1t, 다진 마늘 1t, 청주 1T, 참기름 1t을 넣고 무쳐 재운다
2. 솥에 목살과 김치, 충분히 불린 쌀과 흰 강낭콩을 볶은 후 쌀뜨물을 넣고 밥을 짓는다
3. 밥물이 끓어오르면 불을 약하게 줄이고 뜸을 8분 이상 들인다
4. 간장 4T, 고춧가루 2T, 다진 파 2T, 맛술 2T, 깨소금 1T을 넣고 양념장 만든다
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White kidney bean pork rice pilaf
Ingredients: 250g of pork (200g of neck), 200g of cabbage kimchi, 1 cup of white kidney beans, 1 cup of rice, 2 of rice and 1/3 cup of rice
(Sauce) 4 tablespoons soy sauce, 2 tablespoons red pepper powder, 2 tablespoons of water, 2 tablespoons of flavor, 1 tablespoon sesame oil, 1 tablespoon chopped garlic,
2 tablespoons soy sauce, 1 tablespoon sesame seeds, 1 tablespoon syrup
(Meat Kimchi seasoning) 1 teaspoon chopped garlic, 1 teaspoon soy sauce, 1 teaspoon sesame oil, 1 teaspoon of sake
1. Add 1 t of soy sauce, 1 t of chopped garlic, 1 t of chongju and 1 t of sesame oil to the chopped kimchi
2. Roast the rice, white kidney beans, rice, and rice in a pot.
3. When boiled rice is cooked, lightly reduce the fire and put steam for more than 8 minutes.
4. Add 4T of soy sauce, 2T of red pepper powder, 2T of chopped green onion, 2T of sweet sake, and 1T of sesame salt to make sauce
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