마늘 탕수
재료 : 마늘 30쪽, 목이버섯 30g, 붉은색 파프리카 1/2개, 노란색 파프리카 1/2개, 피망 1/2개, 튀김기름 1컵, 중력분, 밀가루 1컵, 생수 1컵, 식용유 3큰술, 소금 약간
(탕수 소스) 간장 1작은술, 설탕 4큰술, 식초 4큰술, 생수 1컵, 오미자청 1큰술, 물녹말 2큰술, 소금
1. 마늘은 껍질 벗겨 가운데 칼집을 넣는다.
2. 볼에 밀가루와 생수 식용유를 넣어 잘 섞어 마늘 튀김옷을 만든다.
3. 목이버섯은 물에 충분하게 불려 물기를 짜고 적당한 크기로 썬다.
4. 파프리카와 피망은 각각 사방 3cm 크기로 썬다.
5. 튀김 기름이 160도 정도로 달궈지면 튀김옷 반죽에 마늘을 흠뻑 적셔 바삭하게 튀겨낸다. 마늘 색이 갈색이 될 때 꺼낸다.
6. 냄비에 기름을 조금 두르고 목이버섯과 파프리카 피망을 넣어 볶아낸다.
7. 냄비에 생수를 붓고 끓으면 간장, 설탕, 식초, 오미자청을 넣고 잘 섞어서 소금으로 간을 맞춰 소스를 만든다. 물 녹말을 붓고 걸쭉하게 끓인다.
8. 목이버섯 파프리카 피망 볶은 것을 담고 마늘 튀김을 올린 후에 탕수 소스를 끼얹어 먹는다.
방송한 요리 마늘 탕수 레시피 (요리법, 만들기, 만드는법)를 참고하세요..
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Garlic water
Ingredients: 30 pieces of garlic, 30g of mushroom, 1/2 of red paprika, 1/2 of yellow paprika, 1/2 of bell pepper, 1 cup of fried oil, 1 cup of gravity powder, 1 cup of flour, 1 cup of mineral water, Salt a little
(Sangsu sauce) 1 teaspoon soy sauce, 4 tablespoons sugar, 4 tablespoons vinegar, 1 cup water, 1 tablespoon of Omija, 2 tablespoons of salt, salt
1. Garlic peeled and put in the middle sheath.
2. Put flour and cooking oil in the bowl and mix well to make garlic fries.
3. Thirsty mushrooms are sufficiently watered and squeezed and cut to the appropriate size.
4. Cut paprika and green pepper to 3cm size each.
5. When the frying oil is heated to about 160 degrees, soak the garlic in the frying batter and fry it crisply. When the garlic color becomes brown, it is taken out.
6. Put a little oil in the pot and add the throat mushroom and paprika bell pepper.
7. Pour boiling water into the pot, boil it, add soy sauce, sugar, vinegar, and omija blue, mix well and make the sauce by mixing with salt. Pour water starch and boil it thickly.
8. Thorny mushroom paprika Pepper roasted stuffed with garlic fried on top, then eat with tap water sauce.
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