계피 편강
재료: 생강 500g 설탕½컵 계피 1큰술 물엿 ½컵
1 생강은 0.2~3mm 두께로 편 썬다.
2 냄비에 물을 넣고 끓어오르면 생강을 넣고 2분간 데친다.
3 냄비에 물을 갈아 물이 끓어오르면 생강을 넣고 2분간 데친다.
4 체로 생강을 건져 볼에 넣고 설탕을 넣어 버무린다.
5 냄비에 ④의 생강과 물엿을 넣고 약불에서 서서히 조린다.
6 체에 조린 생강을 건져 건조 시킨다.
7 꾸덕꾸덕 마른 생강에 설탕을 묻혀 완성한다.
방송한 요리 계피 편강 레시피 (요리법, 만들기, 만드는법)를 참고하세요..
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Cinnamon egg
Ingredients: Ginger 500g Sugar ½ cup Cinnamon 1 tablespoon ½ cup syrup
1 Cut ginger to a thickness of 0.2 ~ 3mm.
2 Put water in a pot, boil it, add ginger and cook for 2 minutes.
3 Change the water in the pan, boil the water, add ginger and cook for 2 minutes.
Remove the ginger with 4 sieve, put it in the bowl and put the sugar in it.
5 Put ginger and starch syrup ④ in the pot and stir slowly in the fire.
Remove the ginger cooked in 6 sieve and dry.
7 Completion is made by filling sugar with dry ginger.
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