참외 장아찌 레시피 (요리법, 만들기)

MBC 기분좋은날 2015년 7월 8일 방송한 요리 참외 장아찌 레시피 (요리법, 만들기)를 간단히 소개합니다.

참외 장아찌

재료

참외 1.5kg (중간 사이즈 8개) 소금 1컵

양념: 된장 3컵, 조청 1컵, 매실청 1/2컵

만드는 법

1.참외를 깨끗하게 씻은 다음 반 갈라 수저로 씨를 제거한다.

2.씨를 제거한 참외 안쪽에 소금을 뿌려 하루정도 절인다.(중간에 뒤집어 준다)

3.절여진 참외 씻어 엎어 무거운 것으로 눌러 수분 뺀 다음 하루정도 햇볕에 꾸덕꾸덕 말린다.

4.분량의 양념장을 섞은 뒤 참외를 넣고 버무린다.

5.용기에 버무린 참외를 담고 참외가 보이지 않게 된장으로 덮은 다음 일회용 팩으로 덮고 무거운 것으로 눌러준다.

6. 3개월 후 먹을 때마다 꺼내서 물에 씻은 다음 갖은 양념을 해서 먹는다.


방송한 요리 참외 장아찌 레시피 (요리법, 만들기)를 참고하세요..

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Melon pickles

material

Melon 1.5kg (medium size 8 pieces) Salt 1 cup

Seasoning: 3 cups of miso, 1 cup of Jochung, 1/2 cup of green onion

how to make

1. Wash the melon cleanly, then remove the half-gauze.

2. Sprinkle the salt inside the melon with the seed removed and leave for about a day.

3. Wash out the melted melon, press it down with a heavy pressure to remove moisture, then dry in the sun for a day.

4. Mix the amount of the sauce and mix the melon.

5. Put the melon in the container, cover the melon with invisible miso, cover it with a disposable pack and press it with heavy.

6. After 3 months, take it out every time you eat it, wash it in water and eat it with all seasonings.

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