참외 장아찌
재료
참외 1.5kg (중간 사이즈 8개) 소금 1컵
양념: 된장 3컵, 조청 1컵, 매실청 1/2컵
만드는 법
1.참외를 깨끗하게 씻은 다음 반 갈라 수저로 씨를 제거한다.
2.씨를 제거한 참외 안쪽에 소금을 뿌려 하루정도 절인다.(중간에 뒤집어 준다)
3.절여진 참외 씻어 엎어 무거운 것으로 눌러 수분 뺀 다음 하루정도 햇볕에 꾸덕꾸덕 말린다.
4.분량의 양념장을 섞은 뒤 참외를 넣고 버무린다.
5.용기에 버무린 참외를 담고 참외가 보이지 않게 된장으로 덮은 다음 일회용 팩으로 덮고 무거운 것으로 눌러준다.
6. 3개월 후 먹을 때마다 꺼내서 물에 씻은 다음 갖은 양념을 해서 먹는다.
방송한 요리 참외 장아찌 레시피 (요리법, 만들기)를 참고하세요..
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Melon pickles
material
Melon 1.5kg (medium size 8 pieces) Salt 1 cup
Seasoning: 3 cups of miso, 1 cup of Jochung, 1/2 cup of green onion
how to make
1. Wash the melon cleanly, then remove the half-gauze.
2. Sprinkle the salt inside the melon with the seed removed and leave for about a day.
3. Wash out the melted melon, press it down with a heavy pressure to remove moisture, then dry in the sun for a day.
4. Mix the amount of the sauce and mix the melon.
5. Put the melon in the container, cover the melon with invisible miso, cover it with a disposable pack and press it with heavy.
6. After 3 months, take it out every time you eat it, wash it in water and eat it with all seasonings.
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