오이선 서리태 콩국
재료
오이1개, 서리태콩2컵, 밤채, 석이버섯, 잣2T, 꿀약간, 삶는 물 4컵, 가는 물 5컵, 소금 1t
만드는 법
1. 콩은 깨끗이 씻은 후 6시간 정도 불린다.
2. 콩을 냄비에 담고 콩국보다 부드럽게 삶는다.( 20분 정도 )
3. 잣과 삶아진 콩은 식혀서 삶은 콩물과 함께 믹서에 껍질째 곱게 간다.
4. 오이는 길이로 잘라 3번 칼집을 넣어 살짝 절이고 밤은 곱게 채 썬다. 석이도 불려 채 썬다.
5. 절여진 오이사이에 밤채와 석이채를 넣는다.
6. 그릇에 밤채를 깔고 콩물을 넣고 그 위에 오이선을 올린다.
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Cucumber Seolutee Soybean
material
1 cup of cucumber, 2 cups of frosted beans, chestnut, chestnut mushroom, pine nut 2T, a little honey, 4 cups of boiling water, 5 cups of thin water, 1 t of salt
how to make
1. Beans are washed for 6 hours.
2. Put the beans in a pan and boil more gently than soy sauce (about 20 minutes).
3. The pine nuts and boiled beans cool down, and the boil goes to the mixer finely with the beans.
4. Cut the cucumber in length, put the sheath three times, slice it slightly, and cut the night lightly. It is also called Shi.
5. Put chestnuts and chestnuts in the middle of the cucumber.
6. Put chestnuts in a bowl, add the bean curd, and put the cucumber on it.
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