콩나물 밥
재료 : 불린 쌀 3컵, 콩나물 300g, 소고기 200g (간장 1작은 술, 다진 파, 다진 마늘, 참기름) 참기름 2큰 술, 소금 1작은 술, 물 5컵
양념장 : 달래 100g, 구운 김 1장, 간장 3큰 술, 물 1큰 술, 고춧가루 1큰 술, 깨소금 1큰 술, 참기름 1큰 술
만드는 법 :
1. 콩나물은 끓는 물에 소금을 넣어 데친다.
2. 밥솥에 불린 쌀을 넣는다.
3. 소고기에 참기름, 간장, 다진 마늘, 다진 파로 밑간 한다.
4. 콩나물 데친 물을 쌀이 담겨있던 밥솥에 붓는다.
5. 채 썬 소고기를 넣고 흔들어 준다.
6. 압력밥솥으로 취사한다.
7. 달래의 흰 부분은 잘게, 파란 부분은 길게 썰어 둔다.
8. 달래에 진간장, 참기름, 깨, 김을 넣어 달래장을 만든다.
9. 취사된 밥에 달래장과 콩나물을 섞는다.
방송한 요리 콩나물 밥 레시피 (요리법, 만들기, 만드는법)를 참고하세요..
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Bean sprouts rice
Ingredients: 3 cups of boiled rice, 300g of bean sprouts, 200g of beef (1 teaspoon soy sauce, chopped green onion, minced garlic, sesame oil) 2 tablespoons sesame oil, 1 teaspoon salt, 5 cups water
Sauce: 100g of soya bean, 1 roasted kimchi, 3 tablespoons of soy sauce, 1 tablespoon of water, 1 tablespoon of red pepper powder, 1 tablespoon of sesame oil, 1 tablespoon of sesame oil
how to make :
1. Bean sprouts boil in salt water to boil.
2. Put rice called rice cooker.
3. Add sesame oil, soy sauce, chopped garlic, and chopped pork to the beef.
4. Pour the bean sprout water into the rice cooker containing the rice.
5. Put the beef and shake it.
6. Cook with pressure cooker.
7. Chop the white part of the sole and the blue part long.
8. Put sesame oil, sesame oil, sesame seeds and sesame seeds in a sauce.
9. Mix rice with bean sprouts soaked in cooked rice.
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