카카오닙스 영양떡 레시피 (요리법, 만들기, 만드는 법)

MBC 기분좋은날 2016년 7월 20일 방송한 요리 카카오닙스 영양떡 레시피 (요리법, 만들기, 만드는 법)를 간단히 소개합니다.

카카오닙스 영양떡

재료
찹쌀가루 5컵, 멥쌀가루 1/2컵, 소금 1/2큰술, 물 2T, 설탕 3T, 밤5개, 대추10개
호박고지30g(황설탕 2T),검정콩 1/2컵,붉은팥 1/2컵,카카오닙스 5T,황설탕 약간

만드는 법
1. 찹쌀,멥쌀 씻어서 5시간 이상 불려 건져 물기 빼고 소금 넣어 곱게 빻는다.
2. 밤은 껍질을 벗겨 6등분하고, 대추는 씨를 발라 내고 4등분한다.
3. 호박고지는 미지근한 물에 20분 정도 불려 건져 황설탕으로 버무린다.
4. 검정콩은 씻어 불려서 잠길 정도의 물을 부어 삶아 건진다(끓기 시작하여 10~15분)
5. 붉은팥은 씻어서 물을 넉넉히 붓고 끓어오르면 첫물은 버리고 다시 물을 넉넉히 부어 팥이 무르도록 삶는다.
6. 쌀가루에 물,설탕,밤,대추,호박고지,검정콩,팥,카카오닙스 넣어 버무린다.
7. 찜통에 젖은 면포를 깔고 부재료를 섞은 쌀가루를 주먹 쥐어 안쳐 흰가루가 묻어나지 않을 때까지 약 30분 정도 찐다.
8. 네모난 틀에 식용유를 바른 비닐을 깔고 황설탕과 카카오닙스를 뿌린 후 떡을 쏟아 굳혀 썬다.

방송한 요리 카카오닙스 영양떡 레시피 (요리법, 만들기, 만드는법)를 참고하세요..

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Cacao Nips nutrition rice cake

material
5 cups of glutinous rice powder, 1/2 cup of rice flour, 1/2 cup of salt, 2T of water, 3T of sugar, 5 chestnuts, 10 jujube
Pumpkin highland 30g (2S of yellow sugar), 1/2 cup of black bean, 1/2 cup of red bean, cacao nips 5T,

how to make
1. Rinse glutinous rice, rice and let it boil for over 5 hours, drain, drain and finely grind.
2. Chestnuts are peeled and divided into six equal parts, and jujube is divided into four equal parts.
3. Pumpkin highland is called lukewarm water for about 20 minutes, and it comes out with yellow sugar.
4. Black beans are washed and boiled to boil enough water to boil (10 ~ 15 minutes to start boiling)
5. Rinse the red bean, pour water well and boil it up, discard the first, pour plenty of water again and boil the red beans.
6. Rice flour, water, sugar, chestnut, jujube, pumpkin highland, black beans, red beans, cacao nips puts in the mix.
7. Put mackerel moistened in steamer, grind rice flour mixed with sub-materials, and hold it for 30 minutes until it does not get stuck.
8. Spread vegetable oil on top of a square pan, sprinkle yellow sugar and cacao nives, and pour out rice cakes.

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