모둠정과 레시피 (요리법, 만들기)

MBC 기분좋은날 2015년 9월 8일 방송한 요리 모둠정과 레시피 (요리법, 만들기)를 간단히 소개합니다.

모둠정과

재료: 귤1개, 키위2개, 연근1개, 도라지, 설탕적당량, 올리고당적당량, 소금 조금

1 귤은 조생종 작은 것을 구입 한 다음 겉에 소금으로 문질러 씻어서 물기를 제거한다.

2 1의 귤은 0.2cm두께로 자른 다음 설탕을 뿌려 4시간 정도 두었다가 체반에서 수분을 제거한다.

3 2의 귤은 선풍기에 2일 정도 말린 다음 설탕을 발라서 2일 정도 더 말리고 냉동해서 보관한다.

4 키위는 단단한 것으로 고른 다음 껍질을 벗기고 0.2cm두께로 자른 다음 설탕을 뿌려 4시간 정도 두었다가 체반에서 수분을 제거한다.

5 4의 귤은 선풍기에 2일 정도 말린 다음 설탕을 발라서 2일 정도 더 말리고 냉동해서 보관한다.

6 연근은 껍질을 벗긴 다음 0.2cm로 썰어서 식촛물에 담갔다가 살짝 데친 다음 찬 물에 헹군다.

7 냄비에 물을 넉넉히 붓고 6의 연근, 설탕1/4컵을 넣어서 4시간 정도 중불에서 끓인다.

8 7의 연근의 색이 갈색이 나면 올리고당1컵을 넣어서 약불에서 은근하게 4시간 정도 더 끓인 다음 체에 거른다.

9 8의 연근 체반에 넣어서 선풍기에 2일 정도 말린 다음 설탕을 발라서 2일 정도 더 말리고 냉동해서 보관한다.


방송한 요리 모둠정과 레시피 (요리법, 만들기)를 참고하세요..

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Group

 

Ingredients: 1 tangerine, 2 kiwi, 1 lotus root, platycodon, suitable amount of sugar, suitable amount of oligosaccharide, salt

 

1 Purchase small-sized early varieties of tangerine, then rub on the outside with salt to remove water.

Cut 2 1/2 mandarin oranges to a thickness of 0.2 cm, then sprinkle with sugar for 4 hours and remove moisture from the plate.

3 2 tangerine dried in a fan for about 2 days, then sugar for 2 days more, freeze and keep.

4 Pick a kiwi that is hard, then peel it off, cut it to a thickness of 0.2 cm, sprinkle it with sugar and leave it for about 4 hours to remove moisture from the plateau.

5 4 oranges are dried in a fan for about 2 days, then covered with sugar, dried for about 2 days, and stored frozen.

6 Remove the root of the lotus root, then cut into 0.2cm and dipped in the cauliflower, then lightly rinse the cold water.

7 Pour plenty of water into the pot, add 6 lotus root, 1/4 cup sugar and simmer for about 4 hours.

If the color of the lotus root of 8 7 becomes brown, add 1 cup of oligosaccharide, boil it for about 4 hours in the light, and then sieve it.

Put it in a lotion of 9 8 and dry it for 2 days in the electric fan, and then apply sugar and let it dry for about 2 days and freeze it.

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