모둠정과
재료: 귤1개, 키위2개, 연근1개, 도라지, 설탕적당량, 올리고당적당량, 소금 조금
1 귤은 조생종 작은 것을 구입 한 다음 겉에 소금으로 문질러 씻어서 물기를 제거한다.
2 1의 귤은 0.2cm두께로 자른 다음 설탕을 뿌려 4시간 정도 두었다가 체반에서 수분을 제거한다.
3 2의 귤은 선풍기에 2일 정도 말린 다음 설탕을 발라서 2일 정도 더 말리고 냉동해서 보관한다.
4 키위는 단단한 것으로 고른 다음 껍질을 벗기고 0.2cm두께로 자른 다음 설탕을 뿌려 4시간 정도 두었다가 체반에서 수분을 제거한다.
5 4의 귤은 선풍기에 2일 정도 말린 다음 설탕을 발라서 2일 정도 더 말리고 냉동해서 보관한다.
6 연근은 껍질을 벗긴 다음 0.2cm로 썰어서 식촛물에 담갔다가 살짝 데친 다음 찬 물에 헹군다.
7 냄비에 물을 넉넉히 붓고 6의 연근, 설탕1/4컵을 넣어서 4시간 정도 중불에서 끓인다.
8 7의 연근의 색이 갈색이 나면 올리고당1컵을 넣어서 약불에서 은근하게 4시간 정도 더 끓인 다음 체에 거른다.
9 8의 연근 체반에 넣어서 선풍기에 2일 정도 말린 다음 설탕을 발라서 2일 정도 더 말리고 냉동해서 보관한다.
방송한 요리 모둠정과 레시피 (요리법, 만들기)를 참고하세요..
#####################################
Group
Ingredients: 1 tangerine, 2 kiwi, 1 lotus root, platycodon, suitable amount of sugar, suitable amount of oligosaccharide, salt
1 Purchase small-sized early varieties of tangerine, then rub on the outside with salt to remove water.
Cut 2 1/2 mandarin oranges to a thickness of 0.2 cm, then sprinkle with sugar for 4 hours and remove moisture from the plate.
3 2 tangerine dried in a fan for about 2 days, then sugar for 2 days more, freeze and keep.
4 Pick a kiwi that is hard, then peel it off, cut it to a thickness of 0.2 cm, sprinkle it with sugar and leave it for about 4 hours to remove moisture from the plateau.
5 4 oranges are dried in a fan for about 2 days, then covered with sugar, dried for about 2 days, and stored frozen.
6 Remove the root of the lotus root, then cut into 0.2cm and dipped in the cauliflower, then lightly rinse the cold water.
7 Pour plenty of water into the pot, add 6 lotus root, 1/4 cup sugar and simmer for about 4 hours.
If the color of the lotus root of 8 7 becomes brown, add 1 cup of oligosaccharide, boil it for about 4 hours in the light, and then sieve it.
Put it in a lotion of 9 8 and dry it for 2 days in the electric fan, and then apply sugar and let it dry for about 2 days and freeze it.
Emoticon
참고: 블로그의 회원만 댓글을 작성할 수 있습니다.