대왕버섯 낙지맑은탕 레시피 ( 요리법 )

MBC 기분좋은날 2015년 1월 30일 방송한 요리 대왕버섯 낙지맑은탕 레시피 ( 요리법 )를 간단히 소개합니다.

대왕버섯 낙지맑은탕

재료 :

대왕버섯(말린 것)50g, 산 낙지 2마리, 솎음배추 7잎, 부추30g, 국간장 2큰술,

소금 약간, 다진 마늘 1큰술, 대파 1대, 청양고추 1개, 붉은 고추 1개, 다시마 우린 물 5컵

겨자간장 재료 :

발효겨자 1작은술, 간장 1큰술, 다시마 우린 물 2큰술



만드는 법

1. 말린 대왕버섯을 물에 헹군 후 다시마 우린 물에 넣고 불린다.

(대왕버섯 불린 물을 탕국물로 사용)

2. 불린 버섯 물은 따로 받아두고 버섯만 건져서 먹기 좋은 크기로 찢는다.

3. 산 낙지는 굵은 소금으로 씻고, 솎음배추는 칼을 뉘여서 3cm 폭으로 썬다.

4. 부추는 손질한 후 3cm 길이로 썰고, 대파와 청양고추, 붉은 고추도 어슷하게 편 썬다.

5. 전골냄비에 대왕버섯을 불린 다시마 우린 물을 붓고 마늘, 국간장, 솎음배추를 넣어 끓인다.

6. 탕국물이 끓으면 대왕버섯을 넣고 한소끔 끓이면서 소금으로 간을 맞춘다.

7. 산낙지와 부추, 대파, 청양고추, 붉은 고추를 넣어 함께 끓인다.

8. 산낙지가 익으면 버섯과 함께 건져 분량대로 만든 겨자간장을 찍어 먹는다.

방송한 요리 대왕버섯 낙지맑은탕 레시피를 참고하세요..

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MBC pleasant day January 30, 2015 Broad Cooking Great King Mushroom Octopus clear tang Recipe (recipe) is introduced briefly.

The Great Mushroom Octopus Clear Tang

 

material :

50g dried mushroom (dried), 2 octopus octopus, 7 chopped Chinese cabbage leaves, leek 30g, 2 tablespoons soy sauce,

Salt a little, 1 tablespoon chopped garlic, 1 green onion, 1 red pepper, 1 red pepper, we drink 5 cups water

 

Mustard soy sauce Ingredients:

1 teaspoon of fermented mustard, 1 tablespoon soy sauce, 2 tablespoons of kelp

 


how to make

1. Rinse the dried mushrooms with water and put them in water.

(Using the water called the Great King mushroom as a tumbler)

2. Called mushrooms Take mushrooms separately, and mushrooms are taken out and ripped to a good size.

3. Wash the octopus from the coarse salt, and cut the Chinese cabbage into 3cm wide.

4. After cutting the leek, cut it to 3cm length, and cut the green onion, red pepper and red pepper in a similar manner.

5. Pepper marsh called kelp in pots We pour water, garlic, soy sauce, chopped cabbage and boil.

6. When the soup is boiling, put the king mushrooms and boil them and make the salt with salt.

7. We put boiled pork, leek, green pepper, red pepper and red pepper.

8. When the mountainous rice is ripe, it is saved with mushroom and it is eaten with the mustard soy sauce made by the quantity.

Please refer to the recipe cooked in the broadcast cooking mushroom octopus clear tang.

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