생강우럭찜 레시피 (요리법, 만들기, 만드는 법)

MBC 기분좋은날 2016년 12월 1일 방송한 요리 생강우럭찜 레시피 (요리법, 만들기, 만드는 법)를 간단히 소개합니다.

생강우럭찜

재료: 우럭, 생강, 파, 생강술 2큰술, 소금 1작은술, 후추

1차 양념: 간장4큰술, 설탕3큰술, 정종1큰술, 물 1큰술

2차 양념: 식용유 4큰술

1 우럭은 지느러미는 그대로 두고 내장과 비늘을 긁어 준비하고 칼집을 3곳 정도 넣은 다음 생강술2큰술,소금1작은술,후추로 반드시 밑간한다.

(칼집을 넣을 때 생선의 뼈를 넘어가면 절단이 되니 주의하세요)

2 생강은 얇게 편 썰어 곱게 채 썰고 대파의 흰 부분은 5cm 길이로 잘라 가운데 파의 심은 빼고 채썬다.

3 종이 호일에 생강을 깔고 그 위에 생선을 올려준다.

4 열이 오른 찜기에 센불에서 10분~13분정도 찐다.

(찜이 완성되면 생선 눈이 튀어 나오고 지느러미가 90도로 서요 생선에 따라 아닌 경우도 있어요)

5 찜이 완성이 되면 조심스럽게 호일을 꺼내 완성 접시에 생선을 담고 생강 채와 파 채를 얹는다.

6 1차 양념은 끓기 시작하면 30초정도 끓여 생선 전체에 골고루 부어준다.

2차 양념은 연기가 나도록 기름을 데워 1차 양념 뿌린 위에 뿌려준다.

방송한 요리 생강우럭찜 레시피 (요리법, 만들기, 만드는법)를 참고하세요..

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Steamed ginger steak

Ingredients: rice gruel, ginger, leek, 2 tablespoons of ginger liquor, 1 teaspoon salt, pepper

First spice: 4 tablespoons soy sauce, 3 tablespoons sugar, 1 tablespoon sake, 1 tablespoon of water

Second sauce: 4 tablespoons cooking oil

1 Keep the fins in place and prepare the inside and scales by scraping them. Put 3 pieces of sheath, 2 tablespoons of ginger liquor, 1 teaspoon of salt, and pepper.

(When you put the sheath, if you cross the bone of the fish,

2 Cut the ginger thinly and slice it finely. Cut the white part of the green onion into 5cm length.

3 Put the ginger on the foil and put the fish on it.

Steam for 4 to 10 minutes to 13 minutes in a hot steamer.

(When the steamed steam is finished, fish eyes pop out and the fins are 90 degrees.

5 When steamed steam is finished, carefully remove the foil, place the fish in the finished dish, and place the ginger sticks and wreaths.

6 The first sauce starts boiling, boil for about 30 seconds, and pour whole fish evenly.

Secondary sauce warms the oil so that smoke is spread and sprinkles on the primary sprinkled sprinkler.

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