귤피차
재료
귤, 팬 (물 200ML, 귤껍질차 2작은술)
만드는 법
1. 귤껍질을 굵은 소금으로 문질러서 씻은 후 식초물에 2분간 담가 잔여농약을 빼준다.
2. 전기팬에 귤껍질을 올리고 귤껍질 자체의 수분으로 찐다. (초벌 덖음)
3. 팬에서 귤껍질을 내려 완전히 식힌다. (식힘)
4. 재벌 덖음을 여러 번 반복하여 남아 있는 수분이 전부 마를 때까지 덖는다
5. 마지막으로 초벌, 재벌보다 온도를 올려서 타지 않게 빨리 덖는다. (완성 덖음)
6. 숙성 후 물 200ML를 끓인 후 귤껍질차 2티스푼을 넣고 1분30초~2분간 우려낸다
방송한 요리 귤피차 레시피 (요리법, 만들기, 만드는법)를 참고하세요..
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Purple
material
Tangerine, pan (water 200ML, 2 teaspoons of tangerine peel)
how to make
1. Rinse the tangerine shell with coarse salt, wash it, then immerse in vinegar for 2 minutes and remove the remaining pesticide.
2. Put the orange peel on the electric fan and steam it with the water of the orange peel itself. (Rough)
3. Remove the orange peel from the pan and let it cool down completely. (Cooling)
4. Repeat the chaebol several times until the remaining water is dry
5. Finally, raise the temperature of the chaebol, chaebol, so as not to burn quickly. (Completion)
6. After aging, boil 200ML of water, add 2 teaspoons of tangerine peel, and worry about 1 minute 30 seconds ~ 2 minutes
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