김장아찌
[재료]
청태김 20장, 식용유 적당량
[절임장] 만능간장, 물, 매실청, 고추장
[고명] 통깨 1/3컵, 고운 고춧가루 2큰술
[과정]
1. 김은 파래가 섞인 청태김으로 눅눅하지 않은 것을 준비한다. 티를 골라내고 손바닥으로 비벼 모래를 털어낸다.
2. 냄비에 만능간장, 물, 매실청을 넣어 끓인다. 살짝 식힌 후 고추장을 넣어 풀어 절임장을 만들어둔다.
3. 김을 잘라 보관용기에 담고 2의 절임장을 부어 숙성시킨다.
방송한 요리 김장아찌 레시피 (요리법, 만들기, 만드는법)를 참고하세요..
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Kim Jang-chi
[material]
Cheongtae Kim 20, edible oil suitable amount
[Pickles] All-around soy sauce, water, plum cheesecake, hot pepper paste
[Name] 1/3 cup of sesame seeds, 2 tablespoons of red pepper powder
[process]
1. Kim prepares something that is not damp with Qingtai Kim mixed with parasites. Pick out the tee and rub it with your palm to wipe out the sand.
2. Put all-purpose soy sauce, water, and plum wine in a pan and simmer. Cool it gently and put the kochujang in it.
3. Cut the steaming kimchi into a storage container, pour 2 pickles and mature.
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