더덕 고추장 장아찌
재료
더덕 1kg, 통깨 1큰술
▶양념장:진간장3큰술,설탕3큰술,물엿1컵,고추장1/2컵,고춧가루3큰술,멸치가루 1작은술
만드는 법
1. 더덕은 껍질을 벗긴 다음 반으로 갈라서 방망이로 밀어 하루나 이틀 말린다.
2. 양념재료를 잘 혼합하여 살짝 끓여 식혀 놓는다.
3. 더덕과 양념장 통깨 넣고 버무려 간을 맞추어 단지에 꼭꼭 눌러 담아 놓는다.
4. 용기에 담은 더덕 위에 고추장을 조금 덮고 소금을 조금 뿌려 놓는다.
방송한 요리 더덕 고추장 장아찌 레시피 (요리법, 만들기, 만드는법)를 참고하세요..
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Dodok hot pepper paste
material
1kg of doduk, 1 tablespoon sesame
▶ Marinade: 3 tablespoons of soy sauce, 3 tablespoons of sugar, 1 cup of syrup, 1/2 cup of red pepper paste, 3 tablespoons of red pepper powder, 1 tablespoon of anchovy powder
how to make
1. Deodok peeled, then split into halves, pushed into a bat and dried for a day or two.
2. Mix seasoning ingredients well and boil slightly.
3. Doduck and sauce put in a sesame pot, and put together and put it in a jar.
4. Cover a little red pepper paste on a dodec with a small amount of salt.
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