어지럼증 좋은 잣죽 레시피 (요리법, 만들기, 만드는 법)

MBC 기분좋은날 2016년 3월 2일 방송한 요리 어지럼증 좋은 잣죽 레시피 (요리법, 만들기, 만드는 법)를 간단히 소개합니다.

어지럼증 좋은 잣죽

[재료]

잣 1/4컵, 불린 쌀 1/2컵, 물 3컵

[곁들임] 소금, 꿀, 설탕 적당량씩

[과정]

1. 잣은 신선한 것으로 준비해 고깔을 떼고, 쌀은 비벼 씻어 헹군 뒤 찬물에 2시간 이상 불려 물기를 뺀다.

2. 잣과 쌀을 한데 갈면 나중에 죽이 분리되므로 믹서에 분량의 물을 반으로 나눠 잣과 쌀에 넣고 따로 곱게 간 다음 체에 걸러 각각 둔다.

3. 냄비에 곱게 간 쌀물을 붓고 눋지 않도록 저어가며 끓이다가 엉기기 시작하면 잣물을

조금씩 흘려 넣으며 끓인다. 너무 끓이면 삭아서 죽이 묽어지므로 부드럽게 엉기도록 끓여 낸다. 소금과 꿀, 설탕을 곁들인다.

방송한 요리 어지럼증 좋은 잣죽 레시피 (요리법, 만들기, 만드는법)를 참고하세요..

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Dizziness good rice husk

[material]

1/4 cup pine nut, 1/2 cup rice, 3 cup water

[With] Salt, honey, sugar Appropriate amount

[process]

1. Prepare the pine nuts fresh, remove the ridges, rinse the rice, rinse and then cold water for 2 hours or more to remove the water.

2. If the pine nuts and rice are put together, the pie will be separated later. Divide the water into half in the mixer and put it in the pine nuts and rice.

3. Pour the finely chopped rice in a pan and stir to boil it.

I pour a little and boil. If it boils too much, it will be thinned and the porridge will be thinned, so it boils softly. Add salt, honey, and sugar.

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