황석어젓 총각김치
재료
총각무 2kg, 천일염 ⅔컵, 물 5컵,쪽파 60g
양념:고춧가루⅔컵,황태육수¼컵,찹쌀풀2/3컵,건고추3개,다진 마늘 2큰술 ,다진 생강 ½작은술, 설탕 1큰술, 황석어젓 1/2컵
담그는 법
1. 총각무는 작고 단단한 것을 골라 뿌리 부분을 잘라내고 무청과 무 사이를 깨끗이 다듬는다. 분량의물에 천일염의 ½량을 넣어 녹여 총각무를 절이고, 나머지는 총각무 사이에 켜켜이 뿌려 3~4시간 정도 절인다.
2. 쪽파는 다듬어 씻어 총각무와 함께 절인다.
3. 잘 절여진 총각무와 쪽파는 물에 헹궈 건져 체에 밭쳐 30분 정도 물기를 뺀다.
4. 건고추는 꼭지와 씨를 제거한 후 굵직하게 간다.
5. 황석어젓은 포 뜨듯이 살을 저며 다지고 머리와 뼈는 물을 넣고 약불에서 15분정도 끓여 체에 거른다.
5. 절인 총각무에 분량의 양념을 넣고 버무린 다음 쪽파를 넣고 골고루 버무린다.
6. 총각무와 쪽파를 몇 가닥씩 손에 쥐고 타래를 지어 통에 담아 하룻밤 상온에 두었다가 냉장고에 넣어 일주일간 익힌다.
방송한 요리 황석어젓 총각김치 레시피 (요리법, 만들기, 만드는법)를 참고하세요..
#####################################
Kimchi
material
2 kg of gangster, ⅔ cup of sun salt, 5 cups of water, 60 g of safflower
Seasoning: ⅔ cup red pepper powder, ¼ cup red pepper juice, 2/3 cup glutinous rice paste, 3 chili peppers, 2 tablespoons chopped garlic, ½ teaspoon chopped ginger, 1 tablespoon sugar, 1/2 cup
How to dip
1. The hulking horses pick the small and hard one, cut off the roots, and clean the gap between them. Put a quantity of salt in the amount of water, and dissolve it in a gruel, and put the rest between the gruel and hang it for 3 ~ 4 hours.
2. Wash the side dishes and wash them with a gruel.
3. Remove the well-drilled horseshoe crab and the safflower by rinsing it with water, sowing it on the sieve, and draining it for about 30 minutes.
4. Remove red pepper and seeds, and go to the thick.
5. Hwangseokchae put the flesh as it is putting, the head and bones are watered and boiled for 15 minutes in the fire and sieved.
5. Put a small amount of seasoning in the pickled gungbu, put the next wave and put it evenly.
6. Hold a few pieces of gangwookmuwaku and side waves in your hand, put a skein, put in a barrel overnight, put it in the refrigerator for a week.
Emoticon
참고: 블로그의 회원만 댓글을 작성할 수 있습니다.