갈치속젓 부추김치
재료
부추 1kg, 멸치액젓 ½컵, 찹쌀풀 ½컵
양념:고춧가루3큰술,마른고추 50g,다시마물 ¼컵,찹쌀풀 ½컵,갈치속젓 ¼컵,다진 마늘 3큰술, 다진 생강 1작은술, 소금 약간
담그는 법
1. 부추는 잎이 통통하고 짧은 것으로 준비하여 깨끗이 씻어 건져 물기를 빼 놓고, 멸치액젓을 부어 20 분 정도 절인 다음 멸치액젓을 따라낸다.
2. 마른 고추는 꼭지를 떼고 거칠게 간다.
3. 부추를 절이고 남은 멸치액젓에 고춧가루를 넣어 불린 다음 나머지 양념 재료와 다진 갈치속젓을 넣어 양념을 만든다.
4. 부추를 가지런히 담고 손으로 살살 양념을 바르듯이 버무리고 부족한 간은 고운 소금으로 보충한다.
방송한 요리 갈치속젓 부추김치 레시피 (요리법, 만들기, 만드는법)를 참고하세요..
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Salted shiitake kimchi
material
Leek 1kg, ½ cup anchovy sauce, ½ cup glutinous rice
Seasoning: 3 tablespoons of red pepper powder, 50 g of dried red pepper, ¼ cup of glutinous rice, ½ cup of glutinous rice, ¼ cup of ground bean paste, 3 tablespoons of chopped garlic, 1 teaspoon of minced ginger,
How to dip
1. Leek leeks are plump and short, prepare and wash thoroughly, remove the water, pour anchovy sauce, marinate for 20 minutes, and then take out the anchovy sauce.
2. Dried red pepper leaves the roots and goes rough.
3. Add red pepper powder to the remaining anchovy sauce and add the remaining sauce and minced garlic sauce to make the sauce.
4. Put the leek in a row, hand-sprinkled with a spicy sauce, fill the missing liver with salt.
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