더덕 냉국
재료
더덕 150g(7개), 물 1컵, 소금 1/2큰술
냉국 : 생수 5컵, 소금 1큰술, 설탕 2큰술, 식초 3큰술, 통깨 1작은술, 실고추 약간
만드는 법
1. 더덕 깨끗이 씻어 껍질 벗기고 길이 5cm,두께 0.5cm 정도로 썰어 소금물에 20분정도 담가 쓴맛을 뺀 후 물에 여러 번 헹군 다음 물기를 닦는다.
2. 더덕을 밀대로 밀어 폭 0.3cm정도로 찢고, 실고추는 길이 3cm 정도로 자른다.
3. 물에 소금과 설탕, 식초를 넣고 냉국을 만든다.
4. 더덕에 냉국을 붓고 통깨와 실고추를 넣는다.
방송한 요리 더덕 냉국 레시피 (요리법, 만들기, 만드는법)를 참고하세요..
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Dodok
material
150g (7 pieces), 1 cup water, 1/2 tablespoons salt
Cold Country: 5 cups of water, 1 tablespoon salt, 2 tablespoons sugar, 3 tablespoons vinegar, 1 teaspoon sesame seeds,
how to make
1. Rinse thoroughly, peel off 5cm long, about 0.5cm in thickness and dip in brine for about 20 minutes, remove the bitter taste, rinse the water several times, then wipe the water off.
2. Push the doduk with a push rod, tear it to a width of about 0.3cm, and cut the red pepper to a length of about 3cm.
3. Add salt, sugar, and vinegar to the water to make a cold soup.
4. Pour cold rice on dodok and put sesame and lychee.
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