돔베고기 수육
[재료] 제주 흑돼지 삼겹살 500g, 소주, 생강, 대파, 마늘, 통후추 적당량
묵은지 1/2포기, 새우젓, 자라젓, 양파 썬 것 1/2개분량, 마늘 5-6톨, 풋고추 2개,부추 적당량
*고기 양념장
새우젓3T, 양파다짐2T, 청양고추다짐1/2t, 파다짐1/2t, 고운 고춧가루1/2T, 통깨1/4T, 청주1/2t, 다진마늘1t
[과정]
1. 삼겹살은 소금으로 문질러 깨끗이 씻는다.
2. 대파, 마늘, 통후추, 통생강, 소주를 넣은 끓는 물에 넣고 핏물이 나오지 않도록 푹 삶은 뒤, 그 물에 그대로 부드럽게 찐다.
3. 마늘과 풋고추는 먹기 좋게 슬라이스 한다.
4. 부추, 양파도 먹기 좋게 툭툭 썬다.
5. 고기는 먹기 좋은 크기로 썰어 접시에 담는다.
6. 마늘/풋고추/부추/양파/자라젓/새우젓/묵은지, 수육을 함께 상에 낸다.
방송한 요리 돔베고기 수육 레시피 (요리법, 만들기, 만드는법)를 참고하세요..
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Dombe meat production
[Ingredients] Jeju black pork belly 500g, shochu, ginger, green onions, garlic, chili pepper proper amount
1/2 discoloration, shrimp, shrimp, onion 1/2 pieces of sun, garlic 5-6 tall, 2 green pepper,
* Meat sauce
3t of onion, 2t of onion, 1 / 2t of red pepper, 1 / 2t of crushed red pepper, 1 / 2t of red pepper powder, 1 / 4T of sesame, 1 / 2t of sesame, 1t of chopped garlic
[process]
1. Rice pork is washed with salt.
2. Put it in boiling water containing garlic, garlic, chili pepper, ginger, and soju, boil well so that the blood does not come out, and then gently steam it in the water.
3. Slice garlic and green pepper well.
4. Leek and onions are good to eat.
5. The meat is cut into small pieces to be eaten.
6. Garlic / green pepper / leek / onion / onion / onion / shrimp / mackerel, onion.
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