아귀수육
[재료] 생 아귀, 미나리, 뚱뚱이 콩나물, 노란 파프리카, 팽이버섯
[데침 육수] 다시마, 디포리, 북어포, 파, 마늘, 청양고추
[곁들임 장] 초고추장, 겨자 간장
[과정]
1. 아귀는 흐르는 물에 씻은 후 먹기 좋은 크기로 자른다.
2. 미나리는 손질하여 4cm 길이로 썬다. 뚱뚱이 콩나물은 머리와 꼬리를 뗀다. 팽이버섯은 밑둥을 제거한다. 노란 파프리카는 씨를 제거하고 채 썬다.
3. 냄비에 다시마, 디포리, 북어 머리, 파, 마늘, 청양고추를 넣어 끓여 데침 육수를 만든다.
4. 육수가 끓으면 2의 손질해둔 채소들을 살짝씩만 데쳐낸다.
5. 4의 육수가 다시 끓으면 손질해둔 아귀를 10분 정도만 부드럽게 삶아낸다. 채반으로 건져낸다.
6. 접시에 4의 채소를 둘러담고 가운데 데친 아귀를 올려낸다.
7. 초고추장과 겨자간장을 곁들여낸다.
방송한 요리 아귀수육 레시피 (요리법, 만들기, 만드는법)를 참고하세요..
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Nursery
[Ingredients] raw egg, buttercup, fat sprouts, yellow paprika, top mushroom
[Deep seaweed] Kelp, Depot, Cowpea, Parsley, Garlic, Cheongyang pepper
[Served with chopped red pepper paste, mustard sauce
[process]
1. After washing in the flowing water, the egg cuts to a good size.
2. Cut the parsley into 4cm length. The fat bean sprouts detach the head and tail. The top mushroom removes the stem. Yellow paprika removes seeds and slices.
3. Put kelp, deporia, crayfish, green onion, garlic, and red pepper in a pan and boil to make soup.
4. When the broth is boiled, it gently boils the vegetables it has groomed.
5. When the broth of 4 boil again, gently boil the edged egg for about 10 minutes. It is collected in a teabag.
6. Put 4 vegetables on the plate and raise the angry crowns.
7. Chongchujang and mustard with soy sauce.
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