도토리전 레시피 (요리법, 만들기, 만드는 법)

MBC 기분좋은날 2016년 3월 2일 방송한 요리 도토리전 레시피 (요리법, 만들기, 만드는 법)를 간단히 소개합니다.

도토리전

[재료]

[반죽] 도토리 가루 1컵, 양지 육수 3큰 술, 물 2컵, 달걀흰자 1개분, 들기름 1/2큰 술,

소금 약간

[고명] 실부추 50g, 대파 5cm, 톳 적당량, 목이버섯 적당량, 새송이 버섯 1개, 홍고추 1개, 풋고추 1개, 새우 30g, 대추 3개, 잣 1작은술

[양념장] 만능간장 3큰술, 육수 3큰술, 고춧가루 1/2작은술, 깨소금 1/2작은술, 파 다짐 1/2큰술, 마늘 다짐 1큰술

[과정]

1. 도토리가루는 물에 담가 불려서 윗물을 따라 내고 육수, 물, 달걀흰자, 들기름, 꽃소금을 넣고 섞는다.

2. 부추는 다듬어 씻어서 3cm 길이로 썰고, 대파는 반 갈라서 심을 빼내고 채 썬다. 홍고추와 풋고추는 반 갈라 씨를 털어내고 채 썬다. 목이버섯과 은 불려 채 썬다. 새송이 버섯도 채 썬다.

3. 새우는 엷은 소금물에 씻어서 굵게 다진다.

4. 손질한 채소와 새우에 도토리가루나 녹을 약간 넣고 섞는다. 그래야 위에 얹어서 부칠 때 떨어지지지 않는다.

5. 팬을 달궈 기름을 넉넉히 두른 후 도토리반죽을 팬 전체에 얇게 붓고 4의 고명을 얹은 다음 뚜껑을 덮어 밑면이 노릇노릇하게 지져지면 뒤집어서 살짝 구워 꺼내 먹기 좋은 크기로 썰어 접시에 담는다.

6. 분량의 양념장 재료를 섞어 곁들인다.

방송한 요리 도토리전 레시피 (요리법, 만들기, 만드는법)를 참고하세요..

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Acorn I

[material]

[Knead] 1 cup acorn powder, 3 tablespoons of potato broth, 2 cups of water, 1 egg white, 1 1/2 teaspoons of perilla,

Salt a little

[Originals] Seal leek 50g, green onion 5cm, chrysanthemum proper amount, chestnut mushroom proper amount, 1 fresh mushroom, 1 red pepper, 1 green pepper, 30g shrimp, 3 jujube, 1 pine nut

[Marinade] 3 tablespoons of soy sauce, 3 tablespoons of broth, 1/2 teaspoon of red pepper powder, 1/2 teaspoon of sesame, 1/2 tablespoon of garlic, 1 tablespoon garlic clove

[process]

1. Acorn flour is soaked in water and is poured over the top and mixed with gravy, water, egg whites, perilla oil, and floral salts.

2. Wash the leek and cut it into 3cm length, and cut the leeks in half and cut the leeks. The red pepper and the green pepper shake off the Banggalah. My throat is called mushroom and it slices. It also cuts mushrooms.

3. The shrimp is washed in pale salt water and thickened.

4. Add a little bit of lanolin to the acorns and vegetables in the trimmed shrimp. So that it does not fall when placed on top.

5. Fill the pan with plenty of oil, then pour the dough into the pan all over the pan, cover the top of the pan, cover the lid, and bake it gently on the underside. Remove it and take it out.

6. Mix the amount of sauce mixed with ingredients.

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