딸기청
재료
딸기 5kg, 흰설탕 5kg, 올리고당 1.2kg, 소금 약간
만드는 법
1. 딸기는 소금을 푼물에 깨끗하게 씻어 물기를 턴다.
2. 물기를 닦은 후에 딸기꼭지를 떼어낸다.
3. 딸기는 세로로 이등분해서 흰설탕에 버무려 놓는다.
4. 열탕소독한 병에 3의 딸기를 담고 올리고당을 부어 밀봉한다.
5. 15일 정도 숙성을 시키면서 중간 중간 설탕이 잘 녹도록 저어준다.
6. 딸기청이 만들어지면 거르지 않고 냉장 보관하여 그대로 쓴다.
방송한 요리 딸기청 레시피를 참고하세요..
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Strawberry blue
material
5kg of strawberry, 5kg of white sugar, 1.2kg of oligosaccharide, a little salt
how to make
1. Strawberries are washed with salt water and clean.
2. After wiping off the water, remove the strawberry faucet.
3. Strawberries are vertically halved to white sugar.
4. Put 3 strawberries in a hot water bottle and pour the oligosaccharide and seal.
5. Stir for about 15 days while moderately stirring the intermediate sugar.
6. If strawberry is made, keep it in the refrigerator.
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