삼겹살 김치밥
재료
멥쌀 1.5컵,삼겹살 150g,배추김치 500g
양념장:간장 1작은술,다진파 1작은술, 다진마늘 1/2작은술, 생강즙 1/2작은술, 후춧가루 약간, 참기름 1작은술
만드는 법
1. 쌀은 3회 정도 깨끗이 씻어 30분 정도 물에 담가 불린 후 체에 밭쳐 물기를 뺀다.
2. 돼지고기는 가로 2cm, 세로 3cm 정도로 썰어 양념장을 넣어 고루 버무린다.
3. 배추김치는 속을 털어내고 폭 1cm 정도로 썬다.
4. 전기밥솥에 돼지고기와 배추김치를 넣고 그 위에 l멥쌀과 물을 붓는다.
5. 취사를 눌러 밥을 짓는다.
6. 취사가 끝나면 밥을 위, 아래로 고루 섞어준다.
방송한 요리 삼겹살 김치밥 레시피 (요리법, 만들기, 만드는법)를 참고하세요..
#####################################
Pork belly kimchi rice
material
1.5 cups of rice, 150g of pork belly, 500g of cabbage kimchi
Sauce: 1 teaspoon soy sauce, 1 teaspoon chopped leek, 1/2 teaspoon chopped garlic, 1/2 teaspoon ginger juice, a little black pepper, 1 teaspoon sesame oil
how to make
1. Rinse the rice 3 times cleanly, soak in water for about 30 minutes, then sieve the sieve and drain it.
2. Cut pork 2cm in length and 3cm in length.
3. Remove the cabbage kimchi and slice it about 1cm wide.
4. Put pork and cabbage kimchi in an electric rice cooker and pour rice and water over it.
5. Press cook to build rice.
6. When cooking is finished, mix the rice up and down.
Emoticon
참고: 블로그의 회원만 댓글을 작성할 수 있습니다.