우엉버섯밥과 소고기 강된장
재료
멥쌀2와1/2컵,표고버섯 5장, 우엉채 50g
양념장:간장 2큰술, 설탕 1작은술 다진파 1작은술, 다진 마늘 1/2작은술, 깨소금 1/2작은술, 후춧가루 약간, 참기름 2작은술
만드는 법
1. 맵쌀을 깨끗이 씻어 30분 정도 불려 체에 밭쳐 물기를 뺀다.
2. 우엉은 껍질을 벗기고 3~4cm 길이로 채 썬다.
3. 표고버섯은 1시간 정도 불려 기둥을 떼고 모양대로 얄팍하게 썬다.
4. 분량의 양념장을 만들어 우엉과 표고버섯에 양념을 한다.
5. 전기밥솥에 불린 쌀 넣고 양념한 표고와 우엉을 올리고 취사를 누른다.
6. 취사가 끝나면 아래위로 골고루 섞어준다.
7. 우엉 표고밥에 강된장을 곁들여 낸다.
방송한 요리 우엉버섯밥과 소고기 강된장 레시피 (요리법, 만들기, 만드는법)를 참고하세요..
#####################################
Burdock mushroom rice and beef rambutrass
material
2 and 1/2 cup of rice, 5 shiitake mushrooms, 50 g of burdock
Sauce: 2 tablespoons soy sauce, 1 teaspoon sugar, 1 teaspoon minced garlic, 1/2 teaspoon chopped garlic, 1/2 teaspoon sesame seeds, a little black pepper, 2 teaspoons of sesame oil
how to make
1. Rinse the rice thoroughly, soak for 30 minutes, and drain the sieve.
2. Peel burdock and cut into 3 ~ 4cm length.
3. Shiitake mushrooms are called for about an hour to remove the pillars and slice into shapes as they are.
4. Make a small amount of sauce and spice it on burdock and shiitake mushrooms.
5. Put rice called "rice cooker", and put up with seasoned elevation and burdock.
6. After cooking, mix it evenly over the top.
7. Add burdock rice to the rice burdock.
Emoticon
참고: 블로그의 회원만 댓글을 작성할 수 있습니다.