소고기 육수 열무 쪽파 물김치 레시피 (요리법, 만들기, 만드는 법)

MBC 기분좋은날 2016년 5월 3일 방송한 요리 소고기 육수 열무 쪽파 물김치 레시피 (요리법, 만들기, 만드는 법)를 간단히 소개합니다.

소고기 육수 열무 쪽파 물김치

재료

열무1단,얼갈이1/2단,쪽파150g,청양고추3개,홍고추2개,

양념:다시마 풀국 한컵반,마늘1/3컵,고추씨3T,액젓3T,양파발효액1T,고춧가루2T,

거친고춧가루 2T,물2컵,쇠고기육수4컵,과일즙(배1/2개,양파1/2개),소금1T

만드는 법

1.열무와 얼갈이는 뿌리만 제거하여 반 가르고 깨끗하게 손질하여 물에 씻는다.

2.쪽파도 뿌리만 제거하여 준비한다.

3.청양고추, 홍고추는 어슷어슷 썬다.

4.소금물 풀어 열무와 얼갈이 쪽파를 부드럽게 절인다.

5.고춧가루는 거칠게 간 것과 중간 굵기로 준비한다.

6.배와 양파는 갈아 즙만 준비한다.

7.양지머리와 사태를 1시간정도 끓여 육수를낸다.

8.육수에 풀국을 쑨다.

9.풀국에 분량의 양념을 섞어 열무,얼갈이,쪽파에 넣고 버무린다.

10.물과 육수에 과일즙과 소금,고춧가루,마늘 넣어 열무와 얼갈이 쪽파에 부어준다.


방송한 요리 소고기 육수 열무 쪽파 물김치 레시피 (요리법, 만들기, 만드는법)를 참고하세요..

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Beef soup

material

1 row of heat, 1/2 of tangle, 150g of side wave, 3 red pepper, 2 red pepper,

Seasoning: 1 cup of seaweed, 1/3 cup of garlic, 3T of red pepper seed, 3T of fish sauce, 1T of fermented onion, 2T of red pepper powder,

Rough red pepper powder 2T, water 2 cups, beef broth 4 cups, fruit juice (1/2 pear, 1/2 onion), salt 1T

how to make

1. Remove only the roots of the heat and the horns, clean them, clean them, and wash them in water.

2. Prepare by removing only the root.

3. Cheongyang Red pepper and red pepper are eared.

4. Unzip the salt water and gently slice the heat and mullen.

5. Prepare the red pepper powder in a medium thickness.

6. Ships and onions are prepared for grind only.

7. Boil the brisket and the situation for about 1 hour to boil the broth.

8. I have a full noodle in broth.

9. Add a small amount of seasoning to the rice noodles, and put it in the heat, ice water, and side water.

10. Pour fruit juice, salt, red pepper powder, and garlic into the water and the broth, and pour it on the heat and the mullen.

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