박속낙지 연포탕
[재료]
낙지 3마리, 모시조개 50g, 조개 육수 5C, 박, 배추잎 7장, 잔파 20g, 참기름 2T,
마늘, 풋고추, 붉은 고추 각각 2개, 소금
[과정]
1. 조개는 해감을 시켜두고 모시조개를 물에 넣고 한소끔 끓여 둔다.
2. 낙지를 깨끗이 손질 해 두고 팬에 참기름을 두른 뒤에 낙지를 넣고 뚜껑을 덮어 익힌다.
3. 면보에 조개 육수를 걸러 둔 뒤 조개는 따로 놓아 둔다.
4. 미리 끓여 둔 물에 배추를 2cm 크기로 썰어 넣는다.
5. 풋고추와 붉은 고추는 어슷썰기를 하고 대파는 송송썰고 낙지는 한입 크기로 썰어
준비한다.
6. 모시조개 육수에 배추와 낙지를 넣고 한소큼 끓여 먹는다.
방송한 요리 박속낙지 연포탕 레시피 (요리법, 만들기, 만드는법)를 참고하세요..
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Mt.
[material]
3 octopus, 50 g of flaxseed shellfish, 5 C of seaweed broth, 7 leaves of chestnut, 7 leaves of Chinese cabbage, 20g of ginger, 2T of sesame oil,
Garlic, green pepper, red pepper 2 each, salt
[process]
1. Keep the shellfish in the water and put the shellfish into the water and boil it.
2. Clean the octopus clean, put sesame oil on the pan, put the octopus and cover the lid.
3. Segregate the seaweed and put the shell separately.
4. Slice cabbage into 2cm size in pre-boiled water.
5. Cut green pepper and red pepper into slices, cut the green onions and cut octopus into bite-size pieces.
6. Chinese cabbage Chinese cabbage and octopus in broth, boil a little boil.
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