우엉 들깨탕
재료 : 우엉 200g, 거피들깨 한 컵, 마른 미역 5g, 건 표고 불린 것 3장, 물 5컵(1L), 국간장 1T, 소금 약간, 들기름 2T, 새우젓국물 2T, 설탕 1t, 조랭이떡
1. 물에 불린 미역 5g을 들기름 두른 냄비에 넣고 볶는다.
2. 냄비에 물 5컵을 붓고 조랭이 떡을 넣는다.
3. 채 썬 우엉 200g을 물에 씻어낸 뒤 냄비에 넣는다.
4. 국간장 2T, 새우젓 2T, 설탕 0.5T, 소금 약간, 들깨가루, 팽이버섯을 넣고 끓인다.
5. 10분 정도 끓인 상태에서 찹쌀가루 4T를 풀어 완성한다.
방송한 요리 우엉 들깨탕 레시피 (요리법, 만들기, 만드는법)를 참고하세요..
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Burdock
Ingredients: 200g of burdock, 1 cup of peeled sesame seeds, 5g of dried seaweed, 3 pieces of dried seaweed, 5 cups of water (1L), soup soy sauce 1T, salt, slightly sesame seed 2T, shrimp sauce 2T, sugar 1t,
1. Add 5 g of seaweed, called water, to a deep-fried pan and fry.
2. Pour 5 cups of water into the pot and add rice cakes.
3. Rinse 200g of burdock burdock into water and put in a pan.
4. Incubate soy sauce 2T, shrimp 2T, sugar 0.5T, salt, perilla powder, and top mushroom.
5. After boiling for about 10 minutes, remove glutinous rice powder 4T and finish.
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