통마늘 발효액 레시피 (요리법, 만들기, 만드는 법)

MBC 기분좋은날 2016년 5월 30일 방송한 요리 통마늘 발효액 레시피 (요리법, 만들기, 만드는 법)를 간단히 소개합니다.

통마늘 발효액

재료

통마늘2kg, 황설탕1.6kg, 통마늘발효액500ml, 굵은 소금 1작은술

만드는 법

1. 알이 굵고 단단한 통마늘을 대와 함께 겉껍질을 벗기고 큼직하게 쪽을 내어 깨끗이 씻어 물기를 거둔 후 80%의 설탕과 소금을 넣어 윤이 나도록 섞어준다.

2. 항아리 바닥에 통마늘 발효액을 넣고 섞어 놓은 마늘을 넣고 20%의 설탕으로 위를 덮어준다.

3. 발효가 끝나면 6개월 후 걸러서 즙액만 숙성시킨다.

4. 걸러낸 마늘은 간장과 식초를 넣어 장아찌를 담근다.

방송한 요리 통마늘 발효액 레시피 (요리법, 만들기, 만드는법)를 참고하세요..

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Whole grain fermented liquid

material

2kg of sesame seeds, 1.6kg of sulfur sugar, 500ml of fermented sesame seeds, 1 teaspoon of coarse salt

how to make

1. Rinse the egg with a thick, hard, whole grain of garlic, and take out a large portion of it. Wash it thoroughly and mix it with 80% sugar and salt.

2. Put the whole garlic fermentation liquid on the bottom of the jar, add the mixed garlic and cover it with 20% sugar.

3. After the fermentation is finished, the juice is aged only after 6 months.

4. Put the soy sauce and vinegar into the filtered garlic.

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