통마늘 발효액
재료
통마늘2kg, 황설탕1.6kg, 통마늘발효액500ml, 굵은 소금 1작은술
만드는 법
1. 알이 굵고 단단한 통마늘을 대와 함께 겉껍질을 벗기고 큼직하게 쪽을 내어 깨끗이 씻어 물기를 거둔 후 80%의 설탕과 소금을 넣어 윤이 나도록 섞어준다.
2. 항아리 바닥에 통마늘 발효액을 넣고 섞어 놓은 마늘을 넣고 20%의 설탕으로 위를 덮어준다.
3. 발효가 끝나면 6개월 후 걸러서 즙액만 숙성시킨다.
4. 걸러낸 마늘은 간장과 식초를 넣어 장아찌를 담근다.
방송한 요리 통마늘 발효액 레시피 (요리법, 만들기, 만드는법)를 참고하세요..
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Whole grain fermented liquid
material
2kg of sesame seeds, 1.6kg of sulfur sugar, 500ml of fermented sesame seeds, 1 teaspoon of coarse salt
how to make
1. Rinse the egg with a thick, hard, whole grain of garlic, and take out a large portion of it. Wash it thoroughly and mix it with 80% sugar and salt.
2. Put the whole garlic fermentation liquid on the bottom of the jar, add the mixed garlic and cover it with 20% sugar.
3. After the fermentation is finished, the juice is aged only after 6 months.
4. Put the soy sauce and vinegar into the filtered garlic.
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