매실청 다시마 피클
재료
다시마50g, 무1/5쪽, 양파2개, 오이1/2개, 생각1쪽, 청양고추4개
피클장:물3컵, 식초3컵, 매실청1컵, 설탕1컵, 간장1컵
만드는 법
1. 다시마는 젖은 행주로 가볍게 닦아주고 마른행주로 물기를 닦아준다.
2. 생강은 곱게 채썰어 물에 한번 헹궈 두고, 청양고추는 송송 썰고 오이는 채썰어 준다.
3. 무는 한입크기로 납작썰고 양파도 한입크기로 썬다.
4. 병에 다시마, 무, 양파, 생강, 청양고추를 켜켜로 담는다.
5. 피클장을 팔팔 끓여 뜨거운 상태로 병에 부어준다.
방송한 요리 매실청 다시마 피클 레시피 (요리법, 만들기, 만드는법)를 참고하세요..
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Pickled plum seaweed pickles
material
50 grams of kelp, 1/5 of radish, 2 onions, 1/2 cucumber, 1 idea, 4 red pepper
Pickle: 3 cups of water, 3 cups of vinegar, 1 cup of plum juice, 1 cup of sugar, 1 cup of soy sauce
how to make
1. Lightly wipe the kelp with a wet cloth and wipe it with a dry cloth.
2. Ginger gently sliced and rinse once in water, Cheongyang red pepper and slice the cucumber.
3. Cut bite into bite size and cut onion into bite size.
4. Put kelp, radish, onion, ginger, and red pepper on bottle.
5. Boil the pickle cabbage and pour hot into the bottle.
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