더덕 된장무침
재료 : 벗긴 더덕 300g, 된장 50g, 청주나 맛술 2컵, 마늘 2T, 참기름 1T, 맛기름 1술, 꿀 두 스푼
1. 오리는 손질 전 5분간 한번 데쳐서 불순물을 제거한다.
2. 찹쌀 200g을 30분간 미리 불려놓는다.
3. 큰 냄비에 오리를 넣은 뒤 무 한 토막을 큼직하게 썰어 넣는다.
4. 말린 더덕 4뿌리와 통후추 30알을 넣어 오리 냄새를 제거한다.
5. 면포에 찹쌀과 녹두를 넣고 끓여서 24분정도 끓인 후 10분 뜸을 들이고 죽을 만든다.
6. 냄비에 무와 더덕을 끓인 뒤 오리 살을 발라서 넣어 한 번 더 끓인다 .
7. 30분간 푹 삶으면 더덕 오리 보양탕 완성.
8. 취향에 따라 굵은소금, 잣과 파를 썰어 그릇에 올린다.
방송한 요리 더덕 된장무침 레시피 (요리법, 만들기, 만드는법)를 참고하세요..
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Dodok miso paste
Ingredients: peeled dodeca 300g, miso 50g, sake 2 cups, garlic 2T, sesame oil 1T, 1 tsp oil, 2 tablespoons honey
1. Ducks are removed for 5 minutes before cleaning to remove impurities.
2. Put 200 g of glutinous rice for 30 minutes in advance.
3. Place the duck in a large pan and cut the slices thoroughly.
4. Remove the smell of duck by putting the roots of dried doddock 4 and 30 eggs.
5. Put the glutinous rice and mung bean in the cotton, boil it for 24 minutes, and boil it for 10 minutes.
6. Boil mud and duck duck in pan and add duck meat and boil once more.
7. If you boil well for 30 minutes, you will complete Dodok Dori Boilang.
8. Slice the thick salt, pine nuts and leek into your bowl according to your taste.
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