만능 된장 양념장
재래된장 500g, 미소된장 450g, 고추장 50g, 찹쌀풀국 1/4컵, 설탕 200g(한 컵), 물엿 500g(두 컵), 후추 1작은술, 통깨 1/2컵, 참기름 1/4컵, 생강즙1큰술
만드는 법
1. 분량의 재료를 골고루 섞어 냉장 보관한다.
■봄동 차돌 된장 무침
재료
차돌박이 200g, 봄동 200g, 갯잎 15장, 대파 1대, 홍고추 2개
양념장: 고춧가루 3큰술, 배즙 4큰술, 간장 2큰술, 멸치액젓 2큰술, 마늘 2큰술, 발효액 3큰술, 참기름 2큰술, 통깨 1큰술
만드는 법
1. 차돌박이는 핏물을 제거하고 만능무침된장으로 밑간을 한다.
2. 봄동은 깨끗이 씻어 먹기 좋은 크기로 썰고, 깻잎, 대파, 홍고추는 채썬다.
3. 분량의 양념장을 만들어 봄동과 부재료를 넣고 골고루 버무린다.
4. 밑간한 차돌박이를 앞뒤가 살짝 굽는다.
5. 접시에 차돌박이를 돌려 담고 버무려놓은 봄동을 올린다.
방송한 요리 만능 된장 양념장 레시피 (요리법, 만들기, 만드는법)를 참고하세요..
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Universal miso sauce
500g of traditional miso, 450g of miso miso, 50g of red pepper paste, 1/4 cup of glutinous rice paste, 200g of sugar, 500g of syrup, 2 tablespoons of pepper, 1/2 cup of sesame oil, 1/4 cup of sesame oil, ginger juice 1 tablespoon
how to make
1. Thoroughly mix the ingredients in the refrigerator.
■ Roasted miso soup in spring
material
Marbled 200g, spring east 200g, 15 leaves, one large wave, two red pepper
Sauce: 3 tablespoons of red pepper powder, 4 tablespoons of soy sauce, 2 tablespoons soy sauce, 2 tablespoons of anchovy sauce, 2 tablespoons of garlic, 3 tablespoons fermented milk, 2 tablespoons sesame oil, 1 tablespoon sesame
how to make
1. The marbled beef is removed from the blood and the bean paste is made into a vermicelli paste.
2. Wash the spring of Dongbang thoroughly and cut it to a good size, and chop sesame leaves, green onions, and red pepper.
3. Make a small amount of sauce and put the soup and other ingredients.
4. Bake a marbled beef in the front and back slightly.
5. Put the marbled beef on the plate and raise the boiled dong.
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