갈치젓 고추 장아찌 (배연정)
삭힌 고추, 풋고추,바늘, 소금, 물, 표고버섯과 다시마 우린 물, 갈치젓, 고춧가루, 마늘
1. 바늘로 구멍 뚫은 고추를 1:10으로 끓여서 식힌 소금물에 삭힌다.
2. 표고버섯과 다시마 다린 물과 갈치젓을 넣고 믹서에 갈아준다.
3. 2에 다진마늘,고춧가루를 넣고 섞은 뒤 삭힌 고추에 버무려 준다.
4. 2주 정도 후 뒤집어 준 뒤 그 후 2주 더 숙성하여 먹는다.
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Salted chili pepper pickles (Bae Yeonjung)
Chopped red pepper, green pepper, needle, salt, water, shiitake mushrooms and kelp We water, salted roe, red pepper powder, garlic
1. Pepper punched with a needle is boiled at 1:10 and poured into the cooled salt water.
2. Add shiitake mushrooms, sea tangle water, and salted seaweed to the mixer.
3. Add 2 cloves of garlic and red pepper to the mixture and mix.
4. After about two weeks, turn over and then mature for another two weeks.
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