토하젓
토하(민물새우) 1㎏, 찹쌀죽 1컵, 다진 ¹/₄컵, 다진생강 ⅓컵, 고춧가루 1컵, 소금 ¹/₂컵
1. 토하의 수염이 떨어진 정도로 잘 씻어 건진다.
2. 토하는 다지고 찹쌀죽, 다진 마늘, 다진 생강을 같이 넣고 버무린다.
3. 2에 소금, 고춧가루를 넣고 다시 갈아 항아리에 꼭꼭 눌러 담는다.
4. 실온에서 10일 정도 삭힌다. 여름에는 냉장 보관한다.
방송한 요리 토하젓 레시피 (요리법, 만들기, 만드는법)를 참고하세요..
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Toh sauce
1 ㎏ of tofu (freshwater shrimp), 1 cup of glutinous rice porridge, chopped ¹ / ₄ cup, chopped ginger ⅓ cup, chili powder 1 cup, salt ¹ / ₂ cup
1. The beard of the toe is washed away well enough to fall off.
2. Squeeze, pour glutinous rice porridge, chopped garlic, and chopped ginger.
3. Put the salt and red pepper powder in 2, and put it in the jar again.
4. Remove at room temperature for about 10 days. Keep refrigerated in summer.
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