어리굴젓
굴 300g, 소금 ¹/₂큰술, 고춧가루 2큰술, 다시마육수 3큰술
양념:마늘 ¹/₂큰술, 파 1큰술, 생강 약간, 통깨 1큰술, 참기름 약간, 홍고추 약간, 쪽파 약간
1. 굴은 재물에 2~3번 헹군 다음 마지막에 소금물로 헹궈 물기를 잘 뺀다.
2. 다시마육수 끓으면 불 끄고 고춧가루 섞어준 다음 따끈한 상태에 굴 넣고 섞는다.
3. 일주일 정도 숙성시킨 후 먹을 때 마늘, 파, 생강, 통깨, 참기름을 넣고 무친다.
4. 그릇에 담고 홍고추, 쪽파 다진 것을 위에 올린다.
방송한 요리 어리굴젓 레시피 (요리법, 만들기, 만드는법)를 참고하세요..
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Fried egg
Oyster 300g, salt ¹ / ₂ tablespoon, 2 tablespoons red pepper powder, 3 tablespoons seaweed soup
Seasoning: garlic ¹ / ½ tablespoons, 1 tablespoon of parsley, a little ginger, 1 tablespoon sesame oil, a little bit of red pepper, a little safflower
1. Rinse the oysters 2 or 3 times, then rinse them with brine and drain well.
2. Knead, boil the broth, turn off the fire and mix red pepper powder, then add the oyster to the hot state.
3. After aging for about a week, add garlic, parsley, ginger, sesame oil, and sesame oil when you eat.
4. Put in a bowl and put red pepper, chopped on top.
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