닭가슴살두부전골
[재료] 닭다리살 600g, 배추 1/2통, 죽순 2개, 팽이버섯 1봉지, 곤약 1/2개, 당면 100g, 두부 1/2모, 쑥갓 1단, 무즙 적당량
[간장소스] 식초 1/2컵, 간장 1/2컵, 레몬즙 1개분량
1. 닭고기는 껍질도 말끔히 벗기고 기름기도 싹 제거한 닭다리살로만 준비해서 약간 얼렸다가 얇게 포뜨듯이 썬다.
2. 다른 야채들은 깨끗이 손질해 씻어서 스끼야끼처럼 비슷한 크기로 썰어 준비한다. 야채는 야채끼리 큰 접시에 담고, 닭고기살은 따로 담는다.
3. 간장 소스도 미리 만들어서 준비 해 두고 그릇에 무즙을 담고 간장소스를 1T씩 넣어 레몬을 한 조각 썰어 넣는다.
4. 준비하는 동안 냄비에 맹물을 끓여 팔팔 끓으면 먼저 닭고기를 가운데 넣어 샤브샤브하듯 흔들어 익히고 나머지 야채들도 색을 맞추어 넣고 끓인다.
5. 익으면 고기, 야채를 건져 무즙에 간장소스를 섞어 찍어 먹는다.
*먹은 후에는 국물에 밥을 넣어 된장을 조금 풀어 죽을 끓이거나, 국수를 끓여 먹어도 맛있다.
방송한 요리 닭가슴살두부전골 레시피 (요리법, 만들기, 만드는법)를 참고하세요..
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Chicken breast tofu
[Materials] 600g of chicken meat, 1/2 cabbage, 2 bamboo shoots, 1 bagel mushroom, 1/2 of konjac, 100g of bean curd, 1/2 curd curd,
[Soy sauce] 1/2 cup vinegar, 1/2 cup soy sauce, 1 lemon juice
1. Prepare chicken chicken skin, which has peeled off the skin and removed greasy sprouts, and then slightly freeze and slice it thinly.
2. Rinse other vegetables carefully and prepare them by slicing them in similar sizes as sukiyaki. Vegetables are placed on a large plate of vegetables, and chicken meat is stored separately.
3. Prepare and prepare soy sauce in advance, put the sauce into the bowl and 1T of soy sauce, slice a piece of lemon.
4. While preparing, boil the pot in boiling water, and boil the chicken in the middle first, shake it like a shabu-shabu, and boil the remaining vegetables in the color.
5. When it is ripe, we remove meat and vegetables, and we mix soy sauce with uncooked juice and eat.
* After eating, put some rice in soup, boil the miso soup a little bit, boil noodles, and it is delicious.
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