멸치젓 깻잎찜
간장 1큰술, 멸치액젓 1큰술, 설탕 1작은술, 대파½대, 마늘 2쪽, 맛술 ⅔큰술, 깨소금½큰술, 홍고추1개, 들기름 2큰술
1. 깻잎을 흐르는 물에 여러 번 씻어 물기를 뺀다.
2. 마늘, 대파, 홍고추는 가늘게 채 썰어 분량의 양념을 섞어 양념장을 만든다.
3. 오목한 그릇에 깻잎을 두장씩 겹쳐 숟가락으로 양념장을 조금씩 바른다.
4. 양념장을 끼얹은 깻잎은 그릇째 찜통에 안쳐서 뚜껑을 덮고 3분정도 찐다.
방송한 요리 멸치젓 깻잎찜 레시피 (요리법, 만들기, 만드는법)를 참고하세요..
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Steamed anchovy sauce leaves
1 tablespoon soy sauce, 1 tablespoon anchovy fish sauce, 1 teaspoon sugar, ½ large pieces, 2 garlic, 2 tablespoons of salt, 1/2 tablespoon sesame seeds, 1 red pepper, 2 tablespoons of perilla
1. Rinse the sesame leaf several times with running water and drain it.
2. Garlic, green onions and red pepper are minced and mixed with a small amount of seasoning to make a sauce.
3. Put a pair of sesame leaves in a concave bowl and sprinkle the sauce with a spoon.
4. Seaweed sauce put on a saucepan is covered with a lid and steamed for about 3 minutes.
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