꽃게탕 곁들이
재료: 꽃게 2마리, 무4cm 1토막, 애호박¼개, 양파¼개, 대파 ¼대, 팽이버섯1봉, 풋고추 1개, 홍고추 1개, 다시마4장, 된장 1½큰술, 다진 마늘 1작은 술, 물 3컵
1 꽃게는 솔로 씻은 후 등딱지와 몸통을 분리한 다음 모래주머니와 아가미를 뗀 후 먹기 좋게 썬다.
2 무는 3×4cm 로 도톰하게 썰어 준비하고, 대파와 고추는 어슷하게 썬다. 애호박은 반달모양으로 자른다. 양파는 굵게 채를 썬다.
3 팽이버섯은 밑동을 제거해서 준비하고, 냄비에 물과 무, 다시마를 넣고 30분간 두었다가 불에 올려 거품이 날 정도로 가열한 다음 불을 끈다.
4 3의 국물의 다시마를 건지고 된장을 풀고 1의 꽃게를 넣는다.
5 4의 꽃게가 익었으면 양파, 마늘, 대파, 고추, 팽이버섯을 넣어서 한 번 더 끓으면 불을 끄고 그릇에 담는다.
방송한 요리 꽃게탕 곁들이 레시피 (요리법, 만들기)를 참고하세요..
#####################################
With a crab tortoise
Ingredients: 2 crabs, 4cm long 1 slice, 1 zucchini, 1/4 onion, 1 ¼ carrot, 1 mushroom, 1 green pepper, 1 red pepper, 4 kelp, 1 ½ tablespoon miso, 1 teaspoon minced garlic, 3 cups of water
1 After washing the crab with a brush, remove the carapace and the trunk, then remove the sand bag and gill and then cut it to eat.
2 Prepare 3 to 4cm diced tomatoes and cut the green onions and peppers at a distance. Cut the zucchini in half moon shape. Cut the onion into thick pieces.
3 Prepare the top mushroom by removing the base, put water, radish and kelp in the pot, put it on the fire for 30 minutes, heat it so that it bubbles, then turn off the fire.
We spread kelp of 4 3 broth, unleash miso and put 1 crab.
5 If the crab is ripe, add onions, garlic, green onion, red pepper, top mushrooms and boil once more and turn off the fire and put it in a bowl.
Emoticon
참고: 블로그의 회원만 댓글을 작성할 수 있습니다.