양념꽃게 (게무젓) 레시피 (요리법, 만들기)

MBC 기분좋은날 2015년 9월 17일 방송한 요리 양념꽃게 (게무젓) 레시피 (요리법, 만들기)를 간단히 소개합니다.

양념꽃게 (게무젓)

재료 : 꽃게 2마리, 풋고추 1½개, 붉은고추 1½개, 양파 ½개, 통깨1큰술, 참기름¼작은술

간장: 멸치액젓1큰술, 간장2큰술, 맛술1큰술, 마늘2톨, 생강/2쪽, 대파⅕대, 물½컵

양념: 고운고춧가루4큰술, 물엿4큰술, 다진마늘1큰술, 설탕1큰술, 후추 조금, 소금 적당량

만들기

1 냄비에 물과 마늘, 생강 등 분량의 재료를 넣어서 자작하게 끓여서 식힌다.

2 꽃게는 솔로 문질러 씻은 다음 껍질을 분리하고 모래주머니, 아가미 제거 한 다음 4등분하고 1의 간장, 설탕을 넣어서 1시간 정도 재운다.

3 분량의 양념장을 만든 다음 꽃게에 넣어서 버무린다.

4 고추는 어슷하게 썰고, 양파는 굵게 채를 썬다.

5 4의 양념에 버무린 꽃게에 채소 넣고, 소금으로 간을 맞춘다.

방송한 요리 양념꽃게 (게무젓) 레시피 (요리법, 만들기)를 참고하세요..

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Seasoned crab (crab stick)

Ingredients: 2 crabs, 1 ½ green pepper, 1 ½ red pepper, ½ ½ onion, 1 tsp sesame oil, ¼ teaspoon sesame oil

Soy sauce: 1 tablespoon of anchovies, 2 tablespoons soy sauce, 1 tablespoon of garlic, 2 tablespoons of garlic, 2 tablespoons of ginger, 2 tablespoons of water, ½ cup of water

Seasoning: 4 tablespoons of red pepper powder, 4 tablespoons of syrup, 1 tablespoon chopped garlic, 1 tablespoon sugar, a little pepper, salt appropriate amount

to make

1 Put a quantity of ingredients such as water, garlic, and ginger in a pot, boil it and boil it.

2 Wash the crab with a brush, then remove the skin, remove the sand bag, remove the gills, and then put it in 4 equal portions, add 1 soy sauce, sugar, and warm for 1 hour.

Make a 3 - minute sauce and put it in a crab.

4 Cut the red pepper in a slice and the onion in a thick slice.

We put greens in white crab which we poured into seasoning of 5 4, and we set liver with salt.

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