작두콩 우엉햄버거스테이크
[재료]
쇠고기 간 것 500g, 양파 1/2개, 우엉 150g, 계란 1개, 식용유 1큰술, 소금, 후추 약간씩,
간장+식초 약간, 무 간 것, 시치미(고운 고춧가루+검은 깨 간 것+ 흰 깨 간 것)
작두콩 삶아 으깬 것 30g
[과정]
1. 양파는 곱게 다지고 우엉은 껍질을 벗겨 필러로 얇게 썰어 툭툭 잘라 식촛물에 담가둔다.
2. 볼에 간 쇠고기, 양파, 계란, 소금, 후추를 넣어 점성이 생길 때까지 치댄다.
3. 2에 1의 우엉와 으깬 작두콩을 넣어 섞는다.
4. 프라이팬에 식용유를 넣고 3의 반대기를 넣어 중불에서 뒤집어 가며 굽는다.
5. 초간장에 무 간 것, 시치미 넣어 곁들여 찍어 먹는다.
방송한 요리 작두콩 우엉햄버거스테이크 레시피 (요리법, 만들기, 만드는법)를 참고하세요..
#####################################
Soybean burdock hamburger steak
[material]
500g onion, 1/2 onion, 150g burdock, 1 egg, 1 tablespoon of cooking oil, salt, pepper slightly,
Soy sauce + some vinegar, no-sauce, shichimi (fine red pepper powder + black sesame seeds + white sesame seeds)
30g mashed boiled soybeans
[process]
1. Onions are finely chopped and burdock is peeled, sliced thinly with a filler, cut into small pieces and placed in a tableware.
2. Put the ground beef, onion, egg, salt, and pepper in the bowl until you get viscous.
3. Add 1 to 2 of the burdock and mashed soybean paste and mix.
4. Put cooking oil in a frying pan, put the opposite side of 3, and bake in the middle flame.
5. I put it in a pancreas, I put it with a shichimi, and I eat it.
Emoticon
참고: 블로그의 회원만 댓글을 작성할 수 있습니다.