작두콩 메밀전병 레시피 (요리법, 만들기, 만드는 법)

MBC 기분좋은날 2016년 3월 7일 방송한 요리 작두콩 메밀전병 레시피 (요리법, 만들기, 만드는 법)를 간단히 소개합니다.

작두콩 메밀전병

[재료]

전병껍데기(6장분)

메밀가루 150g, 소금 1/4t, 물 250ml, 계란 푼 것 1개

내용물(2장분)

베이컨 2장, 백만송이 버섯(갈색) 1팩, 계란 2개, 피자용 치즈 6큰술, 작두콩 삶아 으깬 것 2큰술, 올리브오일 1T, 통후추 굵게 으깬 것, 쪽파 약간

[과정]

1. [전병 껍데기] 볼에 메밀가루, 소금을 넣고 물(100ml)씩 조금씩 조금씩 넣어가며 나무주걱으로 계속 저어준다. (끈기를 만들어 주기 위해) 농도가 너무 되면 물을 조금 더 넣어도 좋다. 계란 푼 것을 넣고 거품기로 와르르 젓는다. 랩을 씌워 1시간 정도 숙성시킨다.

2. [속 준비하기] 베이컨은 2cm 폭으로 잘라 두고, 만가닥 버섯은 밑둥을 제거하고 가닥가닥 잘라둔다. 팬에 올리브 오일(1T)을 두르고 약불에서 중불로 가며 베이컨을 넣어 볶다가 구운색이 나면(너무 바싹 굽지 않기) 만가닥 버섯을 넣어 볶다가 소금,  후추 간을 한다. 전체가 구운색이 나면 덜어둔다.

3. 프라이팬에 열이 오르면 식용유를 조금 붓고 종이타올로 닦아 낸다.
  약불로 줄여 1의 반죽을 한 국자 흘려넣고 국자로 팬에 가득 차도록 넓게 펴준다.
  반죽 표면이 건조해지면 중앙에 2의 볶아둔 베이컨과 버섯, 피자치즈, 작두콩 삶아 으깬 것을 넣는다. 가운데 계란을 깨뜨려 넣는다.

4. 껍질 가장 자리가 바삭하게 올라오면 가장자리를 4곳을 가운데로 접는다.  뚜껑을 덮고 약불에서 치즈가 녹을 때까지 굽는다.

5. 그릇에 담고 송송 썬 쪽파, 굵은 후추를 뿌려 낸다.


방송한 요리 작두콩 메밀전병 레시피 (요리법, 만들기, 만드는법)를 참고하세요..

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MBC pleasant day March 7, 2016 broadcast We introduce briefly dish recipe (soybeans, buckwheat, recipe, how to make).

Soybean buckwheat

[material]

Whole shell (6 pieces)

150 grams of buckwheat flour, 1/4 t salt, 250 ml water, 1 egg loaf

The contents (two pieces)

2 pieces of bacon, 1 pack of mushrooms (brown), 2 eggs, 6 tablespoons of pizza, 2 tablespoons of boiled seaweed mashed, 1 T olive oil,

[process]

1. [Peel shell] Put buckwheat flour and salt in a bowl, add water (100ml) little by little and stir with a wooden spatula. If the concentration is too high (to make you tenacious), you may add a little more water. Put egg loaf and stir with whisk. I wrap it and mature for about an hour.

2. [Prepare the genus] Cut the bacon to 2cm width, remove the stem and cut the strands. Put olive oil (1T) on the pan and put the bacon in the medium to medium heat and fry. If you get the bake color (do not bake too much), put the mushrooms and fry them to salt and pepper. When the whole is baked, it is relieved.

3. When heat is on the frying pan, pour a little cooking oil and wipe it off with a paper towel.
  Decrease it to about flour, pour 1 dough into a squeezer, and spread it wide so that it fills the pan with a scoop.
  When the dough surface is dry, put 2 roasted bacon and mushroom, pizza cheese, and soy sauce boiled in the center. Break the eggs in the middle.

4. When the edge of the shell comes up crisply, fold the edge to the center of the four places. Cover the lid and bake until the cheese melts in the fire.

5. Put in a bowl and sprinkle sunflower, thick pepper.

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