유채나물
재료 :
유채나물 400g (실량)
양념 :
통깨 4큰술, 된장 3큰술, 물 7큰술, 다진 마늘 1큰술, 다진파 2큰술, 참기름 1큰술
조리법 :
1. 유채나물을 잘 다듬어 씻어 끓는 소금물에 새파랗게 데쳐내어 냉수에 헹군 후 물기를 꼭 짠다
2. 통깨, 된장에 물을 넣고 믹서에 곱게 갈아 나머지 양념으로 맛있는 양념장을 만든다
3. 넓은 볼에 나물과 양념을 넣고 맛있게 무쳐 담아낸다
※ 삶아서 무친 나물을 숙채라고 하는데 나물이 가지고 있는 수분을 잘 짜내야만
나물을 무쳤을 때 맛있다
※ 이때 너무 짜면 섬유질만 남아 질기고 덜 짜면 나물을 무쳤을때 수분이 나와 맛이 없다
방송한 요리 유채나물 레시피를 참고하세요..
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Rapeseed herb
material :
Rapeseed herb 400g (body weight)
Seasoning:
4 tablespoons sesame seeds, 3 tablespoons of miso, 7 tablespoons of water, 1 tablespoon chopped garlic, 2 tablespoons of chopped parsley, 1 tablespoon sesame oil
recipe :
1. Rinse the rape herbs and wash them with boiling salt water. Rinse in cold water and squeeze the water.
2. Add sesame seeds and water to the miso, finely add to the mixer, and make a delicious sauce with the remaining sauce
3. Put herbs and spices on a large bowl and bring them to delicious taste
※ It is said that boiled herbs are boiled and boiled.
It is delicious when you break the herb.
※ At this time, if you squeeze too much, only the fiber will remain, and if you squeeze less, the moisture will not come out when you break the herb.
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