패주 토마토 샐러드
재료 : 패주 3개, 백포도주 2큰술, 식용유 약간, 토마토 1개
(겨자소스) 겨자 갠 것 6큰술, 참기름 1큰술, 다진 마늘 1과 1/2큰술, 식초 3큰술, 설탕 3큰술
1. 패주는 내장과 패주에 붙어 있는 얇은 막을 제거 한 다음 먹기 좋게 썰어 잔 칼집을 내고 백포도주에 재운다
2. 토마토는 얄팍하게 반달 모양으로 썬다
3. 잘 달군 팬에 식용유를 두르고 패주를 살짝 익혀낸 후 식힌다
4. 접시에 토마토, 패주, 토마토, 패주 순으로 가지런히 돌려 담는다
5. 겨자를 갠 것과 참기름, 다진 마늘, 설탕, 식초를 넣고 뭉치지 않게 잘 섞어준다
6. 분량의 재료로 만든 소스를 상에 내기 직전에 얹어 낸다.
Tip-
* 토마토 껍질이 퍽퍽한 겨울철에는 살짝 삶아 껍질을 벗기면 더욱 부드럽다.
방송한 요리 패주 토마토 샐러드 레시피를 참고하세요..
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Salted tomato salad
Ingredients: 3 spoons, 2 tablespoons white wine, a little oil, 1 tomato
(Mustard sauce) 6 tablespoons mustard, 1 tablespoon sesame oil, 1 tablespoon chopped garlic, 3 tablespoons vinegar, 3 tablespoons sugar
1. Remove the thin film attached to the viscera and the scabbard, then cut it to eat and lay the remaining sheath on the white wine.
2. Cut the tomatoes half-moonily
3. Put the cooking oil in a well-stirring pan, boil it slightly and cool it.
4. Put the tomatoes on the plate, turnip, tomatoes, turnip, in order.
5. Add mustard, sesame oil, chopped garlic, sugar, vinegar and mix well.
6. Place the sauce made of the amount of material just before you put it on the top.
Tip-
* It is softer when peeled off the tomato peel slightly in the winter when the tomato skin is thick.
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