봄나물 주꾸미 샐러드
재료 : 주꾸미 4마리, 불린 당면 100g, 봄동 100g, 냉이 100g, 돌나물 100g, 다진 파 1큰술,다진 마늘 1큰술, 맛술 2큰술, 참기름 2큰술, 깨소금 2큰술, 설탕 2큰술, 간장 4큰술,굵은 소금 2큰술, 밀가루 3큰술
(주꾸미 향신채) 대파잎2대 청주2큰술
(당면 밑간) 간장 1작은술, 참기름 1작은술, 설탕 1작은술
1. 주꾸미는 대가리를 뒤집어 먹물과 내장을 제거하고 밀가루와 굵은 소금을 뿌려 바락바락 빨판과 몸통의 점액질이 없어지도록 주물러 씻은 뒤 찬물에 헹궈 건진다.
2. 냄비에 물을 넣고 대파 잎과 청주를 넣는다. 물이 끓기 시작하면 주꾸미를 넣어 약 1분간만 살짝 삶아 데친다. 그래야 주꾸미 살에 탄력이 생겨서 쫄깃하다.
3. 당면은 물에 충분하게 불려 끓는 물에 삶은 뒤 그대로 식힌다. 이후 적당히 썰어 간장과 설탕, 참기름으로 버무려 놓는다.
4. 봄동은 깨끗하게 씻어 세로로 굵게 채 썰고 냉이는 다듬어 씻어 끓는 물에 데쳐 찬물에 헹군 뒤 건진다. 돌나물은 다듬어 흐르는 물에 씻어 건진다.
5. 볼에 적당하게 썬 주꾸미와 봄동, 냉이를 넣고 간장, 설탕, 맛술, 참기름, 다진 파와 다진 마늘, 깨소금으로 버무려 맛을 낸다.
6. 접시에 돌나물을 평편하게 깔고 봄나물 주꾸미를 소복하게 담아 샐러드처럼 함께 먹는다.
Tip
* 당면을 불릴 때에는 기다란 통에 세워서 담으면 적은 양의 물로도 손쉽게 불릴 수 있다
* 대파 잎과 청주를 넣은 물에 주꾸미를 삶으면 비린 맛은 잡히고 단맛이 스며든다
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Spring herring salad
Ingredients: 4 kinds of jukugi, 100g of bean paste, 100g of bamboo shoots, 100g of crushed garlic, 100g of crushed garlic, 1 tablespoon of chopped green onion, 1 tablespoon chopped garlic, 2 tablespoons of sesame oil, 2 tablespoons sesame oil, 2 tablespoons of sesame seeds, 2 tablespoons of sugar, 4 tablespoons of soy sauce 2 tablespoons of salt, 3 tablespoons of flour
(Japukimi chrysanthemum) 2 pieces of lobster leaves 2 tablespoons of sake
(At the moment) 1 teaspoon soy sauce, 1 teaspoon sesame oil, 1 teaspoon sugar
1. Jukbuji turns over head, removes inks and guts, sprinkles flour and coarse salt, rubs so that Barak Barak suckers and trunk disappear from mucus, rinses with cold water and rinses.
2. Put the water in the pan and put the leaves and sake. When the water begins to boil, add the noodles and boil it for about 1 minute. That is why the flesh of the jukumi flesh is elastic and it is chewy.
3. The face is called enough water, boiled in boiling water, then cool down. After that, slice it properly and mix it with soy sauce, sugar and sesame oil.
4. Wash the spring of Dongbuk-myeon and wash it thoroughly, cut into thick pieces, and wash with cold water, soak in boiling water, rinse in cold water, and dry. The crushed garlic is washed and rinsed in running water.
5. Add the appropriate amount of Sun jukbumi, bongdong, and mackerel to the bowl, and mix with soy sauce, sugar, sake, sesame oil, chopped green onion, chopped garlic and sesame seeds.
6. Put crusted garlic on the plate flatly and eat spring onion as a salad.
Type
* When it is called, you can easily call it with a small amount of water if it is placed in a long barrel
* If you boil jukumi in the water with the lobster leaves and sake, you will catch the pungent taste and sweat it.
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