구기자 쇠고기 채소 말이 레시피 ( 요리법, 만들기 )

MBC 기분좋은날 2015년 3월 20일 방송한 요리 구기자 쇠고기 채소 말이 레시피 ( 요리법, 만들기 )를 간단히 소개합니다.

구기자 쇠고기 채소 말이

기본 재료 : 가지 3개, 쇠고기(우둔살) 가로 6cm 세로 5cm 크기로 얄팍하게 저며 썬 것 300g,

마른 표고버섯 10장, 당근 50g, 소금과 후춧가루 약간씩

(표고버섯 밑간) 간장 1/2작은술, 참기름 1/2작은술

(구기자물) 구기자 100g, 생수 200g, 대추 2알

(구기자양념장) 구기자물 1컵, 간장 5큰술, 쌀 조청 2큰술, 다진 마늘 1큰술,

다진 파 1큰술, 참기름 1큰술, 통깨 약간

1. 가지는 길게 슬라이스 해서 평편하게 길이대로 만들어 찬물에 약간의 소금을 녹여 담가 놓는다.

2. 우둔살은 가로 세로 크기를 맞춰 얄팍하게 저며 썬 것으로 준비해, 고기망치로 두드려 고기를 연하게 하고 소금과 후춧가루로 밑간한다.

3. 마른 표고버섯은 물에 충분하게 불려 기둥을 떼어내고 채 썰어 간장과 참기름을 조금 넣고 조물조물 무친다. 당근은 씻어 물기를 닦은 후에 5cm 길이로 곱게 채 썬다.

4. 생수를 끓여 대추와 준비한 구기자를 넣고 센 불에서 10분, 약한 불에서 30분 정도 진하게 우려 끓인다.

5. 구기자물이 만들어지면 다른 볼에 간장과 쌀 조청, 마늘, 파, 참기름을 넣어 양념장을 만든다.

6. 가지를 깔고 그 위에 쇠고기 우둔살, 그 위에 표고버섯과 당근을 넣어 돌돌 말아 꼬치로 고정한다.

7. 팬을 뜨겁게 달군 후 쇠고기 채소말이를 굴려서 익힌다. 뜨거운 구기자 물을 붓고 끓으면 준비한 양념장을 끼얹어 중간 불에서 잘박하게 끓여 찜한다.

방송한 요리 구기자 쇠고기 채소 말이  레시피를 참고하세요..

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Gugija beef vegetable horse

Basic materials: 3 pieces, beef (rump) 6cm width 5cm in size and thinly sliced ​​300g,

10 shiitake mushrooms, 50 g carrots, salt and pepper slightly

(Shiitake mushrooms) Soy sauce 1/2 teaspoon, sesame oil 1/2 teaspoon

(Goji water) Gugija 100g, bottled water 200g, two jujube

(Gugija sauce) 1 cup of water, 2 tablespoons soy sauce, 2 tablespoons rice, 1 tablespoon chopped garlic,

1 tablespoon chopped leek, 1 tablespoon sesame oil, a little sesame

1. Slice the slices long and flat, making the length of the cold water to melt and put a little salt.

2. Prepare the rump with slices and slices to match the size of the slices, knead it with a hammer, lighten the meat and cut it with salt and pepper.

3. Dried shiitake mushrooms are sufficiently poured in water to remove the pillars and cut into small pieces of soy sauce and sesame oil. Wash the carrots and wipe the water, then finely cut into 5cm length.

4. Boil the boiled water and add the prepared dates and goji, boil for about 10 minutes in a high heat, and about 30 minutes in a weak fire.

5. Once the water is prepared, mix the soy sauce, rice jelly, garlic, parsley and sesame oil in the other bowl to make a marinade.

6. Lay the branches on top of beef rump, shiitake mushrooms and carrots on it, and then roll it and fix it with skewer.

7. After the pan is hot, roll the beef vegetable horse. Pour boiling water and boil it. Prepare the prepared sauce and boil it in a medium boil.

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