장어탕
재료
장어 2마리, 삶은 시래기 한줌, 건 표고버섯 10조각, 된장 2큰술, 다진마늘 2큰술,고춧가루 1큰술, 부추 한 줌, 청양고추 2개, 홍고추 2개, 산초가루 약간, 물5컵
장어 비린내 제거 : 청주 1컵, 된장 1큰술, 생강 2쪽, 대파 1뿌리
만드는 법
1. 장어를 한 입 크기로 자르고 된장 1큰술, 다진생강 1큰술에 잠시 버무려둔다
2. 끓는 물에 청주1컵과 대파를 넣고 1을 살짝 데쳐낸다
3. 삶은 시래기를 된장, 다진마늘, 고춧가루로 버무려 둔다
4. 냄비에 3과 건 표고버섯, 물을 넣고 끓이다가 시래기가 부드러워지면 데친 장어를 넣고 뭉근히 끓여준다
5. 먹기 직전에 부추, 홍고추, 청양고추, 산초가루를 넣어 불을 끄고 그릇에 담아낸다
방송한 요리 장어탕 레시피 (요리법, 만들기)를 참고하세요..
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Jang-tang
material
2 pieces of eel, 2 pieces of boiled eel, 10 pieces of dried shiitake mushrooms, 2 tablespoons of miso, 2 tablespoons of chopped garlic, 1 tablespoon of chili powder, 2 tablespoons of chili pepper, 2 chili peppers, 2 red peppers,
Remove eel smell: 1 cup of sake, 1 tablespoon of miso, 2 ginger, 1 roast
how to make
1. Cut the eel into one size and mix with 1 tablespoon miso and 1 tablespoon chopped ginger.
2. Put 1 cup of sake and green onion in boiling water and heat 1
3. Boil sage with miso, chopped garlic and red pepper.
4. In a pan, add 3, dried shiitake mushrooms and water, boil, and when the sage is soft, add boiled eel and simmer.
5. Just before eating, put the leek, red pepper, Cheongyang red pepper, and chinese powder into the bowl and put out the fire
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