흑삼탕
재료 : 흑삼 500g, 닭다리 8개, 대파 3대, 양파 2개, 대추 8개, 생강 1톨, 마늘 10쪽, 닭발 300g, 굵은소금 1큰술, 조선간장 2큰술, 생수 2리터, 송송 썬 대파 약간, 소금 후춧가루 약간씩
1. 흑삼은 씻어 물기를 뺀다.
2. 닭발은 굵은 소금으로 바락바락 씻어 물기를 없애 담고 생수를 부고, 조선간장을 넣어 끓인다.
3. 닭다리는 씻어 물기를 빼고 닭다리살에 칼집을 넣는다.
4. 대파는 씻어 10cm 길이로 토막 내고 양파는 껍질째 씻어 4등분한다. 대추는 씻어 물기를 빼고 생강은 얄팍하게 슬라이스한다. 마늘은 껍질 벗겨 준비한다.
5. 2의 닭발이 끓으면 닭다리와 대파 양파 대추 생강 마늘을 넣고 흑삼을 넣어 센불에서 20분 약한 불에서 40분 정도를 푹 끓인다.
6. 흑삼의 향이 우러나면서 뽀얀 닭국물이 우러나면 체에 걸러 닭다리살은 굵게 찢어 나머지는 국물을 받는다.
7. 닭살 찢은 것을 담고 흑삼 닭국물을 듬뿍 붓고 소금 후춧가루로 간을 한 후에 대파를 송송 썰어 올려 흑삼탕을 완성해서 낸다.
방송한 요리 흑삼탕 레시피 (요리법, 만들기)를 참고하세요..
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Black sugar
Ingredients: 500 g of black ginseng, 8 chicken legs, 3 large pieces, 2 onions, 8 jujube, 1 ginger, 10 garlic, 300 g chicken, 1 tablespoon salt, 2 tablespoons soy sauce, 2 liters of water, , Salt pepper slightly
1. Wash black ginseng and drain it.
2. Chicken feet are washed with Barak Barak with thick salt, remove the water, boil the boiled water, boil soy sauce.
3. Wash the chicken legs, remove the water, and put the sheath on the chicken leg.
4. Wash the green onions and cut the onions into 4 pieces. Wash the jujube and remove the water and slice the ginger thinly. Prepare the garlic peeled.
5. When the chicken leg of 2 boils, add chicken breast, onion, onion juice, garlic, black ginseng and boil for about 40 minutes in a weak fire for 20 minutes.
6. When the fragrance of black ginseng comes out and the imminent chicken broth comes out, it is filtered by the body, and the chicken skin flesh is torn thickly and the rest receives the broth.
7. Pour the chicken tortillas, pour plenty of black ginseng chicken soup, pour the salt into the black pepper, cut the green onion,
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