흑삼 밀쌈 말이 레시피 (요리법, 만들기)

MBC 기분좋은날 2015년 9월 18일 방송한 요리 흑삼 밀쌈 말이 레시피 (요리법, 만들기)를 간단히 소개합니다.

흑삼 밀쌈 말이

재료 : 흑삼액 5큰술, 밀가루 1컵, 생수 약간, 식용유 약간, 숙주 300g, 달걀 5개, 쪽파 송송 썬 것 3큰술, 실고추 약간, 통깨 1큰술, 참기름 1큰술, 다진 마늘 1작은술, 소금 약간, (겨자초간장) 연겨자 1큰술, 간장 5큰술, 식초 2큰술, 생수 3큰술, 설탕 2큰술

1. 밀가루에 흑삼액을 넣고 식용유 1큰술 정도 부어서 걸쭉한 상태의 매끈한 흑삼밀즙을 만들어 체에 내린다.

2. 팬을 뜨겁게 달궈 식용유를 종이타월에 묻혀 바른 후에 불을 아주 약하게 줄여서 숟가락으로 흑삼 밀즙을 하나 팬에 놓고 동그랗게 둘러 밀쌈을 만든다.

3. 숙주는 다듬어 씻어 끓는 물에 살짝 데치고 찬물에 헹궈 물기를 뺀다.

4. 달걀은 흰자와 노른자를 나눠 잘 풀어서 팬에 기름을 조금 두르고 지단을 얄팍하게 부친다.
부친 지단은 4cm 길이로 굵게 채 썬다. 쪽파는 송송 썰고 실고추는 짧게 끊어 놓는다.

5. 가지오가리와 호박오가리는 불린 채로 채 썰어 참기름과 소금을 넣어 조물조물 무쳐

팬에서 볶아내 식힌다.

6. 볼에 숙주와 가지오가리 호박오가리를 담고 통깨 참기름 마늘 소금으로 조물조물 무치고

달걀지단 실고추 쪽파를 넣고 버무린다.

7. 볼에 간장과 생수 식초 설탕을 넣어 잘 섞고 연겨자를 풀어 겨자 초간장을 만든다.

8. 접시에 흑삼 밀쌈을 깔고 준비한 숙주말린오가리 달걀지단 무침을 올려 싸서 먹는다.

방송한 요리 흑삼 밀쌈 말이 레시피 (요리법, 만들기)를 참고하세요..

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Black ginseng

Ingredients: 5 tablespoons of black ginseng liquid, 1 cup of flour, a little bit of cooking oil, a little bit of cooking oil, 300g of host, 5 eggs, 3 tablespoons of rice safflower, 1 tablespoon of sesame, 1 tablespoon sesame oil, 1 teaspoon of minced garlic, , (Mustard jujubangjang) 1 tbsp mustard, 5 tablespoons soy sauce, 2 tablespoons vinegar, 3 tablespoons of water, 2 tablespoons sugar

1. Put black ginseng in flour and pour about 1 tablespoon of cooking oil and make smooth black ginseng juice in thick state.

2. Fry the pan hot, put the cooking oil on a paper towel, then lightly shrink the lightly, put the black ginseng juice in a pan with a spoon, and make a round wrap.

3. Rinse the host, dip it in boiling water, rinse it in cold water and drain it.

4. The egg is divided into white and yolk, and the egg is wrapped with a little oil, and the fat is thin.
The father slits the zid down to 4cm long. Cut the safflower and cut the red pepper short.

5. Chopped eggplant and pumpkin chopped with sesame oil and salt,

Fry them in a pan and cool them.

6. Put the host and the eggplant pumpkin egg in the bowl and cook the salt with sesame oil garlic salt.

Egg Zidane puts a red pepper and sticks.

7. Put the soy sauce and vinegar sugar in the bowl, mix well and loosen the mustard to make mustard.

8. Put the dried eggcup egg jjinda mushroom on the plate with black ssam wrapped on top and eat it.

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