미역 냉채 만들기
재료: 불린 미역 100g, 당근 1/4개, 단호박 1/8개, 방울토마토 5개, 연두부
양념재료: 다시마물 1/2컵, 참치 액젓 1큰술, 진간장 1작은술, 설탕 1작은술, 매실청 1큰술, 식초 1큰술, 깨소금 1큰술
1. 물기를 짜낸 미역은 2CM 정도 길이로 썰어준다
2. 단호박은 가늘게 채썰어준다
3. 미역, 단호박, 당근, 방울토마토, 연두부는 먹기 좋은 크기로 썰어 준비한다
4. 접시에 준비한 재료를 담아준다
5. 그릇에 다시마 우린 물, 진간장, 참치 액젓, 매실청, 식초, 설탕, 깨소금을 넣고 섞어준다
Tip. 찬물에 다시마를 넣어 반나절 정도 우려주세요~
6. 준비된 미역 냉채에 소스를 뿌려서 마무리한다
방송한 요리 미역 냉채 만들기 레시피 (요리법, 만들기)를 참고하세요..
#####################################
Making seaweed cold
Ingredients: Boiled seaweed 100g, carrots 1/4, pumpkin 1/8, tomatoes with 5 drops,
Seasoning ingredients: 1/2 cups of tuna, 1 tsp of tuna fish sauce, 1 teaspoon of soy sauce, 1 teaspoon of sugar, 1 teaspoon of plum,
1 tablespoon vinegar, 1 tablespoon sesame
1. Cut the seaweed to a length of about 2CM
2. Slice the pumpkin thinly.
3. Prepare seaweed, pumpkin, carrots, tomatoes, and soybeans in slices of good size.
4. Add the prepared ingredients to the plate.
5. In the bowl, we add water, soy sauce, tuna fish sauce, plum apples, vinegar, sugar, and sesame seeds.
Type. Please put kelp in cold water and worry about half a day ~
6. Finish by sprinkling sauce on prepared seaweed cold
Emoticon
참고: 블로그의 회원만 댓글을 작성할 수 있습니다.