깻잎 된장 장아찌
재료
절인깻잎 1kg
양념된장: 된장2컵, 국간장1/2컵, 찹쌀풀1컵, 조청1컵, 산야초발효액 1/2컵
만드는 법
1. 간장이나 소금에 절인 깻잎을 끓는 물에 데쳐 찬물에 담가 우려낸다.
2. 울인 깻잎을 깨끗하게 씻어 수분을 제거한다.
3. 분량의 양념을 골고루 섞어 깻잎 사이사이에 발라 숙성시킨다.
4. 한 달 후 된장을 훌어 파, 마늘, 고춧가루, 들기름을 넣어 무쳐 그대로 상에 내거나 살짝 쪄 낸다.
방송한 요리 깻잎 된장 장아찌 레시피 (요리법, 만들기, 만드는법)를 참고하세요..
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Sesame leaf miso pickle
material
Pickled leaves 1kg
Seasoning miso: 2 cups of miso, 1/2 cup of soy sauce, 1 cup of glutinous rice, 1 cup of Jochung, 1/2 cup of Sanayacho fermentation
how to make
1. Soak sesame leaves in soy sauce or salt and boil them in boiling water to soak them in cold water.
2. Rinse the sesame leaves thoroughly to remove moisture.
3. Mix the amount of seasoning evenly between the sesame leaves and let them mature.
4. After one month, put miso, garlic, red pepper powder and perilla oil in the miso soup and put it on the table or steam it slightly.
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