풋마늘장아찌
재료
풋마늘 300g, 간장 1컵, 다시마 우린 물 1컵, 식초 1/2컵, 설탕 1/2컵, 매실청 2큰 술, 마른 홍고추 2개
만드는 법
1. 풋마늘은 깨끗하게 다듬어 씻어 5cm 길이로 썬다.
초록 잎 부분도 깨끗하게 씻어 물기를 털고 마찬가지로 썬다.
2. 냄비에 간장, 다시마 우린 물, 설탕을 넣고 한소끔 끓인 후에 한 김 식으면 식초와 매실청을 넣어 잘 섞는다.
3. 밀폐용기에 풋마늘과 마른 홍고추를 담고 2의 장물에 식초를 섞은 후 부어 밀봉한다.
4. 반나절 또는 하룻밤을 삭힌 후에 장물을 따라내어 한소끔 끓인다.
이후 다시 식혀서 붓기를 2-3회 정도 반복해주면 더욱 맛있게 풋마늘장아찌를 오래 두고 먹을 수 있다.
방송한 요리 풋마늘장아찌 레시피를 참고하세요..
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Pickled garlic
material
300 grams of dried garlic, 1 cup of soy sauce, 1 cup of water, 1 cup of vinegar, 1/2 cup of sugar, 2 cups of sugar, 2 tablespoons of dried red pepper
how to make
1. Pour garnish thoroughly, clean and cut into 5cm length.
Clean the leaf part of the green well and shake off the water and cut it as well.
2. We put soy sauce, seaweed, water and sugar in the pot, boil it once and then boil it once and then add the vinegar and plum cake and mix well.
3. Put the dried garlic and dried red pepper in an airtight container. Add the vinegar to the object of 2 and pour and seal it.
4. After half a day or overnight, take out the goods and simmer.
After that, cool down again and repeat the swelling 2-3 times more delicious, you can eat long-lasting pickles.
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