마늘종장아찌
재료
마늘종 1kg, 소금 1컵, 간장 2컵, 설탕 3/4컵, 물 1컵, 식초 1/2컵
만드는 법
1. 마늘종은 시들고 억센 끝 부분을 자르고 깨끗이 씻는다.
2. 소금물에 준비한 마늘종을 넣고 지그시 돌로 눌러 절인다.
3. 잘 구부러지도록 절인 마늘종을 건져서 찬물에 헹군 뒤 마른 거즈로 닦아 물기를 완전히 없앤 후에 채반에 펼쳐서 약간 꾸덕하게 말린다.
4. 냄비에 절임장의 재료를 분량대로 넣고 팔팔 끓여서 식힌다.
5. 마늘종을 5가닥씩 묶어서 항아리에 차곡차곡 담고 4의 절임장을 부어서 마늘쫑이 떠오르지 않도록 돌로 눌러준 뒤에 3~4일 정도 삭힌다.
6. 간장물이 마늘종에 들면 절임물을 냄비에 따라내어 다시 끓여서 식힌 후 마늘종에 붓기를 2-3회 정도 반복한 후 삼주 후부터 깨소금과 참기름에 조물조물 무쳐 먹거나 절임물에 마늘종을 썰어 넣어 바로 먹기도 한다.
방송한 요리 마늘종장아찌 레시피를 참고하세요..
#####################################
Garlic pickles
material
1 kg garlic, 1 cup salt, 2 cups soy sauce, 3/4 cup sugar, 1 cup water, 1/2 cup vinegar
how to make
1. The garlic wilts and cuts off the rugged tip and cleans it.
2. Put the prepared garlic on the brine and press it with a stone.
3. Pick a pickled garlic so that it bends well and rinse it in cold water, wipe it with dry gauze, drain it completely, spread it on a wedge, and let it dry slightly.
4. Put the ingredients in the pan into the pan, boil and cool.
5. Tie the garlic strands 5 times and put in a jar and pour 4 pickles into the jar.
6. When the soy sauce water is in the garlic, remove the salted water according to the pot, boil it again, and then repeat the pouring of the garlic 2-3 times. After 3 weeks, prepare the salt for sesame and sesame oil or slice the garlic on the pickle. do.
Emoticon
참고: 블로그의 회원만 댓글을 작성할 수 있습니다.